عضو هیئت دادستانی دادگاه مردمی آبان با اشاره به اینکه قضات با ساختار سیاسی جمهوری اسلامی ایران آشنایی کاملی ندارند و به همین دلیل نیاز است درباره اختیارات رهبر جمهوری اسلامی ایران توضیح کاملی ارائه شود، اظهار داشت که علی خامنهای از حدود اختیارات قانونی خود هم فراتر میرود و ما قصد داریم تا با ارائه مستندات، این مسئله را برای قضات تشریح کنیم.
حمید صبی در روز سوم دادگاه مردمی بینالمللی آبان ۹۸، در گفتوگو با ایندیپندنت فارسی، در پاسخ به این سوال که چرا ساختار سیاسی جمهوری اسلامی برای قضات مهم است، اظهار داشت: «قضات میخواهند جزئیات روابط در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی ایران را بشناسند تا بدانند که مسئولیت اقدامها با چه کسانی است و از میان این ۱۳۳ نفری که بهعنوان متهم معرفی شدهاند، چه کسانی در کشتار آبان ۹۸ نقش داشتهاند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اعتراضهای مردمی سال ۱۳۹۸ در ایران روز ۲۴ آبان و به دنبال سه برابر شدن قیمت بنزین آغاز شد اما نیروهای امنیتی به دستور مقامهای جمهوری اسلامی ایران، با برخوردهای خشونتآمیز و شلیک مستقیم گلوله مردم را سرکوب کردند؛ بهطوری که در مدت پنج روز، نزدیک به ۱۵۰۰ نفر که برخی از آنان کودک بودند، با شلیک ماموران حکومتی کشته شدند. گزارشهای حقوق بشری حاکی از آن است که هزاران نفر نیز مجروح و دستگیر شدهاند.
در اردیبهشت ۱۳۹۹، در حالی که شش ماه از اعتراضهای آبان گذشته بود، سازمان عفو بینالملل جزئیات مرگ ۳۰۴ نفر از قربانیان را که در فاصله روزهای ۲۴ تا ۲۸ آبان کشته شده بودند، منتشر کرد.
روز ۲۵ آبان ۱۳۹۸ در حالی که اعتراضها به بیش از ۲۹ استان ایران گسترش یافته بود، جمهوری اسلامی ایران با هدف سرکوب مردم و قطع دسترسی آنان به جامعه جهانی و رسانههای خارجی، اینترنت را قطع کرد.