رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی، به شرطبندی روی مسائل دفاعی ایرادی وارد ندانست و گفت که شرطبندی روی موشک اشکالی ندارد. به گفته موسی غضنفرآبادی، شمشیربازی و سوارکاری نیز از استثناهای قانون مبارزه با قمارند.
در جلسه روز یکشنبه، ۲۳ آبان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان اصلاح قانون مجازات اسلامی، طرحی را تصویب کردند که به موجب آن هرگونه «شرطبندی» یا «قماربازی» جرم تلقی خواهد شد.
در متن ماده ۷۰۵ قانون مجازات اسلامی درباره این موضوع آمده است: «هر شخص به هر نحوی در فضای حقیقی یا مجازی مرتکب قماربازی یا شرطبندی شود یا در بختآزمایی شرکت نماید، علاوه بر ضبط اموال و عواید حاصل از جرم، به جزای نقدی درجه شش یا به جزای نقدی معادل ارزش یک تا سه برابر مجموع اموال و عواید ناشی از جرم هرکدام بیشتر باشد، محکوم میشود.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بر اساس تبصره ۱ این ماده قانونی، «قمار بازی» به هرگونه بازی گفته میشود که طبق قواعد خاص آن بازی، بازنده یا بازندگان وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم به برنده یا برندگان پرداخت میکنند. در تبصره ۲ نیز درباره شرطبندی چنین آمده است: «شرطبندی عبارت است از هر نوع مشارکت دو یا چند شخص در خصوص پیشبینی وقوع امری خاص که بازنده یا بازندگان ملزم به پرداخت وجه، مال، منفعت، خدمت یا امتیاز مالی بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم به برنده یا برندگان باشد.»
این تبصره در ادامه درباره موارد استثنا نیز توضیحاتی داده است: «شرطبندی روی نتیجه مسابقه بین اشخاص شرکتکننده در مسابقات سوارکاری، تیراندازی و شمشیربازی و هر مسابقهای که موجب تقویت بنیه دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی است و مسابقه با تانک و هواپیما و سایر ادوات جنگی که کاربرد نظامی و دفاعی دارد، مشمول مجازات این ماده نیست.»
به گزارش پایگاه خبری انتخاب، موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، نیز در یک برنامه تلویزیونی این موضوع را تایید کرده و گفته است: «شرطبندی روی مسائل دفاعی یا هر چیزی که سیستم دفاعی ما را تقویت کند اشکالی ندارد. شرطبندی روی موشک اشکالی ندارد.»
او درباره دیگر موارد استثنای مصوبه اخیر مجلس نیز افزود: «بر اساس نص صریح فقه و روایات و مراجع، شرطبندی در شمشیربازی و سوارکاری (اعم از شترسواری و قاطر سواری) مشکلی ندارد.» غضنفرآبادی در ادامه تاکید کرد: «خارج از این موارد که استثنا شده، شرطبندی را جرم میدانیم.»
در مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی، هرگونه بختآزمایی نیز جرم شناخته شده است. بر اساس تبصره ۴ این ماده قانونی، هر فردی که با یکی از اتهامهای «شرطبندی»، «قمار» و «بختآزمایی» دستگیر شود، در صورتی که این کار حرفه او نباشد و «سردستگی گروه مجرمانه سازمانیافته» را بر عهده نداشته باشد، اموال و عواید «حاصل از جرم» او ضبط میشود.