حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان، ممنوعیت فعالیت زنان در رشته بدنسازی را انکار کرد و گفت که «ممنوعیتی وجود ندارد» و معاون او در امور ورزش بانوان در حال آمادهسازی مجوز آنها است.
وزیر ورزش و جوانان در حالی این ادعا را مطرح کرد که محمد طباطبایی، مدیرکل ورزش و جوانان استان اصفهان، در نامهای خطاب به رئیسهیئت بدنسازی این استان اعلام کرده بود «هرگونه فعالیت زنان در رشته بدنسازی» ممنوع است. حسین زیبایی، معاون او، نیز تایید کرد که این موضوع به استان اصفهان محدود نیست و وزارت ورزش و جوانان بهکل کشور ابلاغ کرده است.
پس از انتشار این خبر، مریم کاظمیپور، معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان، به این موضوع واکنش نشان داد و اعلام کرد فعالیتهای زنان در رشته بدنسازی به دلیل «نبود مجوزهای قطعی و نهایی» متوقف شده است. گفتههای کاظمیپور نشان داد که توقف فعالیت بدنسازی زنان با تصمیم معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش اجرایی شده است؛ با این حال حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان، در واکنش به خبر ممنوعیت زنان در رشته بدنسازی، مدعی شده است که هیچ ممنوعیتی وجود ندارد.
سجادی در گفتوگوی اخیر خود با صداوسیما گفت: «من از معاون ورزش زنان هم سوال کردم و پیگیر این قضیه بودم. یکسری از رشتههای ورزشی برای زنان در فدراسیون پرورش اندام و بدنسازی شروع به کار کرده بود که هنوز برای زنان مجوز و دستورالعملهای لازم را کسب نکرده بود. دارند کار میکنند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بر اساس اعلام وزیر ورزش و جوانان، معاونت ورزش زنان با هماهنگی فدراسیون بدنسازی به این نتیجه رسیدهاند که رشتههای ورزشی بدنسازی ابتدا «رسما استاندارد» شوند و بعد مجوز فعالیت آنها صادر شود.
پیشتر مریم کاظمیپور، معاون او، نیز گفته بود: «پس از بررسیهای تخصصی»، رشتههای مصوب بهصورت قانونی ابلاغ میشوند. به گفته او «مراجع ذیصلاح» نیز با رشتههای «غیرقانونی» و «زیرزمینی» برخورد خواهند کرد.
کاظمیپور درباره معیار «غیرقانونی» اعلام شدن رشتههای ورزشی توضیح بیشتری نداد اما گفت: «در سه ماهی که بهعنوان معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان حضور دارم، گزارشهایی مبتنی بر فعالیت برخی رشتههای غیرمجاز و زیرزمینی و بهتبع آن بروز رفتارهای پرخطر و مصرف و تزریق مکملهای غیرمجاز دریافت کردم که برای سلامت بانوان خطر جدی ایجاد کرده است.»
معاون وزیر ورزش و جوانان مدعی شده بود که فعالیت زنان در رشته بدنسازی بهمنظور «صیانت از حریم بانوان» متوقف شده است؛ اما فعالان و کنشگران مدنی و حقوق زنان میگویند حکومت ایران بدنسازی را برای زنان ممنوع اعلام کرد چون نمیخواهد زنان «احساس قدرت» کنند. شینا وجودی، یکی از منتقدان جمهوری اسلامی ایران که در آلمان زندگی میکند، در همین زمینه به اورشلیمپست گفت: «قدرت یافتن زنان برای رژیم آخوندی ایران خطرناک است و به همین دلیل سالها است که از حجاب بهعنوان ابزاری برای سرکوب زنان استفاده میکند.»
او با بیان اینکه حکومت ایران با ایدئولوژی «زنستیز» بنا نهاده شده است، افزود: «حکومت ایران سرکوب جامعه را از زنان آغاز کرد. زنان ایرانی از سال ۱۳۵۸ تاکنون برای حقوق خود بهای سنگین پرداختند، به آنها ظلم شد و آزار و اذیت شدند، بسیج آنها را تهدید کرد و از دستیابی به حقوق خود محروم ماندند اما همچنان میجنگند.»