بر اساس پژوهشی تازه، فقط نیم ساعت فعالیت تقویت عضلات در هفته، مانند وزنهبرداری یا باغبانی سنگین، میتواند خطر مرگ ناشی از هر دلیلی را تا یکپنجم کاهش دهد.
یک بررسی جهانی تازه که طی سه دهه صورت گرفته است، نشان میدهد که ۳۰ تا ۶۰ دقیقه فعالیت تقویت عضله در هفته، با ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش خطر مرگ ناشی از تمام علتها، از سرطان گرفته تا بیماریهای قلبی، در ارتباط است.
این گزارش که در نشریه بریتانیایی اسپورتس مدیسین (Sports Medicine) منتشر شده است، دادههایی را از پژوهشهای مرتبط جمعآوری کرده است که بزرگسالان بدون مشکلات خاص سلامت را شامل میشود که دستکم به مدت دو سال تحت بررسی بودهاند.
آخرین تحلیل که ۱۶ تحقیق را شامل میشود، بیشتر در ایالات متحده آمریکا انجام شد و افراد بین ۱۸ تا ۹۷ ساله در آن شرکت داشتند.
تاکنون دستورالعملهای مربوط به سلامت فعالیتهای تقویت عضلات را به دلیل مفید بودن آن برای سلامت عضلانی-استخوانی توصیه میکردند، اما متخصصان سلامت از «میزان» نتیجه و تاثیر آن مطمئن نبودند.
با این حال، این مطالعه هیچ گواه دیگری ارائه نداده است که نشان دهد بیش از یک ساعت [فعالیت تقویت عضله] در هفته، خطر را بیشتر کاهش خواهد داد یا نه.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
علاوه بر فعالیتهایی مانند وزنهبرداری، کار کردن با باندهای کششی یا تمرینهای متکی به استفاده از وزن بدن، مانند شنای سوئدی و درازونشست، فعالیتهای تقویت عضلانی مانند باغبانی سنگین (مثل هرس کردن و بیل زدن) ورزش تایچی، حمل کیسههای خرید سنگین، یوگا، پیلاتس و بغل کردن و حمل کودکان نیز میتواند جزو این گونه فعالیتها به حساب آیند.
به بزرگسالان توصیه میشود که هر هفته دستکم ۱۵۰ دقیقه فعالیتی با شدت متوسط بهعلاوه فعالیتهای استقامتی دستکم دو روز در هفته انجام دهند.
محققان دریافتهاند که افراد بیشترین استفاده را زمانی میبرند که هر دو فعالیت را منظم و مرتب انجام دهند.
علاوه بر این، فقط سلامت جسمانی نیست که با تمرین استقامتی بهبود مییابد.
بر اساس یافتههای پژوهشی در سال ۲۰۱۸ که دانشگاه لیمریک انجام داد، وزنهبرداری با «کاهش قابلملاحظه نشانههای افسردگی» در ارتباط است.
محققان چنین نتیجهگیری کردند که تمرینهای استقامتی میتوانند بهعنوان جایگزین یا مکمل درمانی علائم افسردگی به کار روند.
برت گوردن، پژوهشگر، گفت: «جالب است که در بزرگسالانی که نشانههای افسردگی خفیف تا متوسط دارند، در مقایسه با بزرگسالانی که چنین نشانههایی ندارند، بهبود بیشتری مشاهده شده است و این نشان میدهد که آرایتی (RET) [تمرین ورزشی استقامتی] ممکن است بهطور مشخص برای کسانی مفید باشد که نشانههای افسردگی بیشتری دارند.»
© The Independent