ماموریت سازمان ملل در افغانستان یک سال دیگر تمدید شد

یکی از دلایل تمدید ماموریت سازمان ملل تعهد به رفع نیازهای زنان و دختران عنوان شده است

قطعنامه ۲۶۲۶ سازمان ملل برای تداوم ماموریت این نهاد در افغانستان با ۱۴ رای موافق، یک رای ممتنع روسیه و بدون رای مخالف به تصویب رسید‌ـ UNAMA

سازمان ملل متحد روز پنجشنبه بار دیگر به تمدید ماموریت یوناما در افغانستان به‌مدت یک سال دیگر رای مثبت داد و قرار است سازمان ملل متحد همچنان یک سال دیگر به فعالیت‌های اختصاصی‌اش برای مردم افغانستان ادامه دهد.

در بیانیه‌ای که در وب‌سایت سازمان ملل متحد منتشر شد، آمده است تعهد سازمان ملل برای رفع نیازهای زنان و دختران در افغانستان از دلایل اصلی تمدید ماموریت این سازمان در این کشور خواهد بود.

قطعنامه ۲۶۲۶ سازمان ملل که برای تداوم ماموریت این نهاد در افغانستان به رای گذاشته شده بود، با ۱۴ رای موافق، یک رای ممتنع روسیه و بدون رای مخالف به تصویب رسید.

همچنین شورای امنیت سازمان ملل متحد، که مرجع رای‌دهنده به این قطعنامه بود، تصمیم گرفت این ماموریت بر چند فعالیت کلیدی ازجمله هماهنگی ارائه کمک‌های بشردوستانه و تامین نیازهای اولیه انسانی تمرکز کند. فراهم کردن دفاتر اطلاع‌رسانی برای گفت‌وگو بین افغان‌ها و جامعه بین‌المللی و ترویج حکمرانی خوب و حاکمیت قانون از دیگر تعهدهای سازمان ملل در دوره ماموریت جدید است.

از وظایف برجسته دیگر سازمان ملل در افغانستان، ارتقای ارزش‌های حقوق بشر، حمایت و ترویج برابری جنسیتی و نظارت، گزارش و حمایت از وضعیت غیرنظامیان است.

اعضای شورای امنیت در این قطعنامه بر اهمیت حیاتی حضور یوناما و همچنین سایر آژانس‌ها، صندوق‌ها و برنامه‌های سازمان ملل متحد در افغانستان تاکید کردند. این سازمان از بازیگران و چهره‌های سیاسی افغانستان خواست تا با ماموریت سازمان ملل و تضمین ایمنی، امنیت و آزادی رفت‌وآمد کارکنان این نهاد هماهنگ باشند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مونا جوول، نماینده نروژ در سازمان ملل، پس از تصویب قطعنامه گفت که این متن پیامی روشن است که شورا در زمان چالش‌ها و نبود قطعیت‌، محکم پشت سر مردم افغانستان ایستاده است. او گفت این ماموریت با قاطعیت پیگیری خواهد شد و از طالبان خواست تا در تمام موضوع‌های مرتبط تعامل داشته باشد و از ماموریت سازمان ملل برای ارتقای حقوق زنان و مشارکت آن‌ها در جامعه حمایت کند. او با تاکید بر اینکه افغانستان در حال حاضر گرفتار بدترین خشکسالی این کشور در دهه‌های اخیر است، ابراز تاسف کرد که شورا نتوانست در مورد اشاره مستقیم به تغییرات اقلیمی در متن موافقت کند.

نماینده بریتانیا با استقبال از تصویب این قطعنامه، گفت شورا امروز «یکصدا» در حمایت از ماموریت سازمان ملل متحد در افغانستان صحبت کرد. او با ابراز تاسف از اینکه یکی از اعضای شورا (روسیه) تصمیم گرفت درست زمانی که مردم افغانستان بیشترین نیاز را به حمایت دارند، از دادن رای مثبت خودداری کند، یادآور شد که بریتانیا در سال ۲۰۲۲ حمایتش از افغانستان را دو برابر کرده است.

نماینده ایالات متحده گفت این قطعنامه نشان‌دهنده تعهد پایدار جامعه جهانی به مردم افغانستان است. این قطعنامه به یوناما قدرت می‌دهد همچون یک مدافع به مردم سراسر این کشور خدمت کند و بر ترویج حکومت‌داری فراگیر، پاسخگو و مشارکتی که نیازهای همه افغان‌ها را تامین کند، تمرکز می‌کند. علاوه بر این، دستور نظارت قوی بر عملکرد حقوق بشر در افغانستان را در دست دارد و به سازمان ملل اجازه می‌دهد تا به کار مهم خود در زمینه حمایت از کودکان ادامه دهد.

نماینده امارات متحده عربی، که در حال حاضر رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل است، گفت ماموریت سازمان ملل در افغانستان نشان‌دهنده تعهد بین‌المللی برای پاسخگویی به نیاز افغان‌ها، به‌ویژه نیازهای زنان و دختران است. او درباره وضعیت بحران انسانی در این کشور ابراز نگرانی و خاطرنشان کرد که کشور نقدینگی مالی برای ارائه خدمات اساسی ندارد و با افزایش تهدید تروریستی مواجه است. او با استقبال از تمرکز قطعنامه بر حمایت از حقوق زنان و دختران، گفت هدف از تجدید تعهد قرار دادن افغانستان در مسیر درست برای دستیابی به آینده‌ای پایدارتر است.

ماموریت سازمان ملل متحد از ۲۸ ماه مارس سال ۲۰۰۲ با ایجاد هیئت معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) در افغانستان آغاز شده است و در ۲۰ سال گذشته، هرسال این ماموریت تمدید می‌شود.