ودانت پتل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به طور ضمنی تایید کرد که تحول جدیدی درباره برجام وجود ندارد.
پتل، روز سهشنبه ۳۰ اوت (هشتم شهریور) در نشست خبری، در پاسخ به پرسشی درباره این که احتمال دستیابی به توافق هستهای بیشتر از قبل شده است یا نه، گفت: «همانطور که میدانید ما روز چهارشنبه به پیشنهاد اتحادیه اروپا پاسخ دادیم و اکنون این بر عهده ایران است که پاسخ متن ما را بدهد. اجازه بدهید ایران و اتحادیه اروپا بر اساس زمانبندی خود پیش بروند.»
این اظهارات در حالی مطرح میشود که به تازگی برخی از منابع خبری از نزدیک شدن ایران و ایالات متحده به امضای توافق برجام خبر داده بودند.
پتل همچنین در تازهترین نشست خبری خود در پاسخ به سوال دیگری درباره مذاکره با اسرائیل درباره ایران گفت: «ما مثل همیشه در حال گفتگوهای فشرده و مداوم با شرکای اسرائیلی خود در مورد جمهوری اسلامی هستیم. هیچ حامی بزرگتری از جو بایدن برای امنیت اسرائیل وجود ندارد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در ادامه این نشست، خبرنگاری این پرسش را مطرح کرد که «آیا آغاز غنیسازی اورانیوم از سوی ایران همزمان با مذاکره برای ورود مجدد به برجام باعث نگرانی ایالات متحده است؟» معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پاسخ داد: «ما به صورت علنی مذاکره نمیکنیم، آنچه اکنون تکرار میکنم و آنچه پیش از این گفته شده، این است که بازگشت متقابل به اجرای کامل برجام به نفع منافع ملی آمریکاست. این بهترین گزینه موجود برای محدود کردن برنامه هستهای ایران و فراهم کردن بستری برای رسیدگی به سایر رفتارهای بیثباتکننده ایران است. ما در پیگیری مسیر دیپلماسی معنادار برای دستیابی به بازگشت متقابل به توافق هستهای صادق و مصمم بودهایم و فکر میکنیم این توافقنامه میتواند طیف وسیعی از نگرانیهای ما درباره ایران را برطرف کند.»
خبرگزاری رویترز به نقل از گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرده است که جمهوری اسلامی همزمان با مذاکرات احیای برجام، غنیسازی زیرزمینی در نطنز را آغاز کرده است. بنا بر گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ایران غنیسازی اورانیوم با یکی از سه آبشار سانتریفیوژهای پیشرفته آیآر۶ در بخش زیرزمینی تاسیسات نطنز را شروع کرده است.
پس از انتشار این گزارش، بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران با اعلام این که جمهوری اسلامی هیچگونه تعهد فراپادمانی به سازمان بینالمللی انرژی اتمی ندارد، خواستههای آژانس بینالمللی انرژی اتمی از ایران را زیادهخواهانه توصیف کرد. او تاکید کرد: «طبق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران که مصوب مجلس شورای اسلامی است، قرار است نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی حداقلی و در حد پادمانی باشد. البته اگر غربیها تحریمها را لغو کنند و به تعهدات خود بازگردند، ایران نیز به تعهداتی که ذیل برجام پذیرفته بود، باز خواهد گشت.»