چارلز سوم، پادشاه بریتانیا، روز دوشنبه، ۲۵ مهر (۱۷ اکتبر)، در جریان ملاقات با گروهی از مهاجران از کشورهای افغانستان، سوریه و اوکراین که در ماههای اخیر وارد بریتانیا شدهاند، خطاب به یکی از مهاجران افغان گفت، امیدوار است روزی در لحظات شاد از افغانستان دیدن کند.
پادشاه بریتانیا یک روزِ خود را به دیدار با مهاجران مستقر در شهر آبردین اسکاتلند اختصاص داد و در جریان این دیدار با آنان در مورد اوضاع زندگی، مشکلات و برنامههایشان صحبت کرد.
برهان وصال، مترجم سابق ارتش بریتانیا در افغانستان که در ماه اوت ۲۰۲۱ و پس از بازگشت طالبان به قدرت از افغانستان به بریتانیا مهاجرت کرد، از جمله افرادی بود که همراه با همسر و فرزند شش سالهاش، با چارلز سوم ملاقات کردند. پادشاه بریتانیا به برهان وصال گفت: «امیدوارم روزی بتوانم به افغانستان بروم. من فقط یکبار آنجا بودهام.»
این ملاقات در شورای شهر آبردین، جایی که حدود یک هزار تن از مهاجران تازهوارد زندگی میکنند، صورت گرفت. شورای شهر آبردین به کمک دولت بریتانیا و اسکاتلند، زمینه حمایت از یک هزار تن از مهاجران تازهوارد را با ارائه خدمات بهداشتی و مکان زندگی فراهم کرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
برهان وصال در مورد ملاقات با پادشاه بریتانیا به اسکاینیوز گفت که روز ملاقات با چارلز سوم، برایش یک روز فوقالعاده و غیرمنتظره بود. وصال افزود: «پادشاه مهربانی که مایل بود مهاجران را ببیند. این لحظه بسیار زیبا است که نمیتوانم آن را با کلمات توصیف کنم.»
یار، مهاجر دیگری از افغانستان که پدربزرگ یک خانواده ۱۲ نفره است، هنگام ملاقات با پادشاه بریتانیا، به توصیههای پادشاه در مورد اینکه چگونه یک پدربزرگ خوب باشد، گوش داد. یار گفت که از ملاقات و صحبت با پادشاه بریتانیا خوشحال است. او چارلز سوم را یک پادشاه مهربان توصیف کرد.
یاد علاوه کرد که در جریان صحبت با پادشاه بریتانیا، در مورد خانوادهاش صحبت کرده است و پادشاه به او گفته که اینجا در بریتانیا میتواند زندگی امن و خوبی داشته باشد. پادشاه بریتانیا در جریان دیدار روز دوشنبه، با خانوادهها و افرادی که در ماههای اخیر از اوکراین و سوریه به بریتانیا مهاجرت کردهاند نیز ملاقات و صحبت کرد. او از مهاجران در مورد تجربه زندگیشان در بریتانیا شنید و با آنان در مورد آینده و خانوادههایشان صحبت کرد.
پس از آنکه طالبان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ قدرت را در افغانستان تصاحب کردند، هزاران افغان از ترس اقدامات انتقامجویانه آنها، برای خروج از آن کشور تلاش کردند. هزاران نفر که با نظامیان و نهادهای غربی کار کرده بودند، با پروازهای نظامی از افغانستان خارج شدند و شماری دیگر در پروازهای ویژه به کشورهای سومی منتقل و در کمپهای موقت جا داده شدند. بریتانیا از اوت ۲۰۲۱ تا اوت ۲۰۲۲، حدود ۲۱هزار تن از شهروندان افغانستان را که جانهایشان در معرض خطر بودند، نجات داد. هنوز هزاران نفر از شهروندان افغانستان که بهدلیل شغل، جنسیت و عقیده، تحت تعقیب و تهدید قرار دارند، منتظر دریافت ویزا برای ورود به کشورهای غربیاند.