امیرعبداللهیان: ایران از تمامی ظرفیت‌ها برای برقراری صلح در افغانستان استفاده می‌کند

سفارت ایران بر خلاف بسیاری از سفارتخانه‌ها هنگام فروپاشی دولت پیشین افغانستان و هجوم طالبان به کابل تعطیل نشد

کاظمی قمی معتقد است که سلطه طالبان بر افغانستان ثبات و آزادی این کشور را به دنبال دارد-IRIMFA/Twitter@

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، و محمد صادق خان، فرستاده ویژه نخست‌وزیر پاکستان در امور افغانستان، روز سه‌شنبه، ۲۶ مهر، در تهران دیدار کردند. وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به این دیدار، در توییتی نوشت که ایران از تمامی ظرفیت‌های خود برای برقراری صلح و آرامش در افغانستان استفاده می‌کند.

صادق خان، از دیپلمات‌های ارشد پاکستانی است که مدتی هم سفیر پاکستان در افغانستان بود.

در مورد دستور کار این دیدار و صحبت‌های صادق خان در سفر به تهران اطلاعاتی منتشر نشده است. با این حال حسن کاظمی قمی، فرستاده ویژه رئیس‌جمهوری ایران در امور افغانستان، نیز در توییتی از ملاقات خود با صادق خان و صحبت در مورد اوضاع افغانستان خبر داد. قمی نوشت: «دیدار امروزم با جناب آقای صادق خان، نماینده پاکستان در امور افغانستان، حاوی مباحث سازنده‌ای برای بهبود وضعیت مردم افغانستان و روند ثبات‌ساز در ابعاد ملی و منطقه‌ای بود.»

قمی اضافه کرد که استمرار همکاری‌های منطقه‌ای دستاوردهای مثبتی خواهد داشت. او افزود: «ما در کنار همسایگان و کشورها، به تلاش‌ها و تعاملات خود به منظور ایجاد ثبات، بهبود وضعیت معیشتی مردم و مبارزه علیه تروریسم در افغانستان ادامه خواهیم داد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

جمهوری اسلامی ایران از کشورهای همسو با طالبان دانسته می‌شود و متهم است که در ۲۰ سال جنگ طالبان با دولت‌های پیشین افغانستان و ناتو، کمک‌های مالی و تسلیحاتی در اختیار این گروه قرار می‌داد. سفارت ایران در کابل، بر خلاف بسیاری از سفارتخانه‌های این شهر، هنگام فروپاشی دولت پیشین افغانستان و هجوم طالبان به کابل هم تعطیل نشد و به کار خود ادامه داد و دیپلمات‌های ایرانی از نخستین دیپلمات‌های بودند که پس از بازگشت طالبان به قدرت، با رهبران این گروه ملاقات کردند.

حسن کاظمی قمی که در یک‎ سال گذشته بارها به کابل سفر کرده است، بارها با تجمید از طالبان، آنان را «نیروهای آزادی‌بخش» و «فرزندان واقعی افغانستان» نامیده و نیروهای خارجی را «اشغالگران فراری» توصیف کرده است.

قمی معتقد است که سلطه طالبان بر افغانستان، ثبات و آزادی این کشور از وابستگی به غرب را به دنبال دارد و جمهوری اسلامی ایران نیز به دنبال برقراری روابط و گسترش تجارت با طالبان است.

در یک‌ سالی که از سلطه طالبان بر افغانستان می‌گذرد، دست‌کم چهار مورد درگیری مسلحانه و تنش لفظی میان مرزبانان طالبان و ایرانی‌ها در هرات و نیمروز رخ داد و اوایل تیر، محمد صیادی، یکی از مرزبانان ایرانی شاغل در نوار مرزی نیمروز، در پی حمله طالبان کشته شد. وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در آن زمان، در واکنش به این حادثه، از طالبان خواست آن را پیگیری کنند اما حقیقت حادثه هیچ‌گاه با رسانه‌ها به اشتراک گذاشته نشد.

بیشتر از جهان