در میانه اعتراضهای ضدحکومتی در ایران، ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا، روز پنجشنبه ۲۸ مهرماه، میزبان یک نشست مجازی درباره ایران و مبارزات زنان در این کشور با حضور وزرای خارجه زن جهان خواهد بود.
وزارت خارجه کانادا روز چهارشنبه ۱۹ اکتبر (۲۶مهرماه) با انتشار بیانیهای هدف از برگزاری این نشست مشترک را گفتوگو درباره وضعیت وخیم زنان و حقوق بشر در ایران، در میانه تداوم اعتراضهای ضدحکومتی، اعلام کرد تا «صدای مستقیم زنان ایران» شنیده شود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
وزیر خارجه کانادا نیز در بیانیهای اعلام کرد: «با همتایان خود گردهم میآییم تا پیام روشنی بفرستیم: رژیم ایران باید به همه اشکال خشونت و آزار و اذیت مردم ایران، ازجمله اقدامات وحشیانهاش علیه زنان، پایان دهد.»
بهنوشته وزارت خارجه کانادا، «برگزاری این نشست فرصتی برای زنان دیپلمات پیشرو بهحساب میآید تا تلاشهای خود را بهمنظور تقویت حمایتها از مردم ایران، در برابر حکومت جمهوری اسلامی، هماهنگ کنند.»
فهرست دقیق وزاری خارجهای که قرار است روز پنجشنبه در نشست مجازی وزیر خارجه کانادا شرکت کنند، اعلام نشده است؛ اما آلمان، فرانسه، بلژیک، سوئد، استرالیا، نیوزیلند و نیز شماری از کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین، ازجمله آفریقای جنوبی، شیلی، کنیا، موزامبیک و السالوادور در زمره کشورهاییاند که وزیر خارجه آنها زناناند.
در بیانیه روز چهارشنبه وزارت خارجه کانادا، تاکید شده است که اتاوا خود را متعهد به همکاری با جامعه بینالمللی برای پشتیبانی از ایرانیها، بهویژه زنان و جوانان، میداند: «کسانی که برای تامین حقوق بشر در ایران مبارزه میکنند.»
Peaceful protesting is a human right. Journalists should be able to cover protests safely. As co-chair of the @MediaFreedomC, I call upon Iran to release all imprisoned journalists, stop persecution, harassment and the intimidation of journalists online and offline.
— Mélanie Joly (@melaniejoly) October 18, 2022
وزیر خارجه کانادا در بخش دیگری از بیانیه روز چهارشنبه خود نوشت که اتاوا در کنار ایرانیان شجاعی که برای تحقق حقوق بشر مبارزه میکنند و از مادران، خواهران، همسران و دختران خود دفاع میکنند، ایستاده است. بهنوشته وزیر خارجه کانادا، «حقوق زنان، حقوق بشر است».
وزیر خارجه کانادا پیش از این نیز در چند نوبت همبستگی خود را با زنان و مردم ایران که برای حقوق و آزادیهای اساسی خود مبارزه میکنند، ابراز کرده بود. او روز گذشته نیز با انتشار پیامی در توییتر، ضمن اعتراض به بازداشت روزنامهنگاران در ایران، نوشت: «برگزاری تظاهرات مسالمتآمیز بخشی از مجموعه حقوق بشر است که خبرنگاران باید بتوانند آزادانه آن را پوشش دهند.»
بعد از مرگ مهسا امینی و شروع اعتراضهای ضدحکومتی در ایران، دولت فدرال کانادا مجموعه تحریمها و محدودیتهایی را علیه افراد و نهادیهای وابسته به جمهوری اسلامی و نیز بیش از دههزار تن از نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وضع کرد. نام ۴۲ فرد و ۱۲ نهاد مرتبط با سرکوبهای سیاسی در ایران سوم ماه اکتبر در فهرست تحریمهای کانادا قرار گرفت.
تا امروز، دولت فدرال کانادا نام ۸۳ فرد ایرانی و ۱۷۳ نهاد مرتبط با نظام جمهوری اسلامی را در فهرست تحریمهای حقوق بشری خود قرار داده است.