ماست و خمیرترش به خلاصی از بوی بد دهان کمک ‌می‌کند

پروبیوتیک‌ها در کاهش بوی بد دهان موثرند

 این باکتری‌ها به کاهش سطح ترکیبات سولفوریک فرار موجود در دهان کمک می‌کنند- Canva

دانشمندان پی بردند که غذاهای تخمیری حاوی باکتری‌های پروبیوتیک، می‌توانند برای از بین بردن بوی بد دهان مفید باشند.

خوردن غذاهایی مثل ماست، نان [حاوی] خمیرترش و سوپ میسو که از باکتری‌های پروبیوتیک سرشارند، می‌تواند راه‌حل افرادی باشد که با بوی بد مداوم دهان، معروف به هالیتوزیس، دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.  

شرکت‌کنندگان در این مطالعه پروبیوتیک‌هایی مثل لاکتوباسیلوس سالیواریوس، لاکتوباسیلوس روتری، استرپتوکوکوس سالیواریوس و ویسلا سیباریا را به صورت مکمل مصرف کردند.

تجزیه و تحلیل مجموع داده‌های شواهد موجود به این نتیجه رسید که این باکتری‌ها به کاهش سطح ترکیبات سولفوریک فرار موجود در دهان کمک می‌کنند.  

به گفته دانشمندان، این ترکیبات عامل اصلی بوی بد دهان دانسته می‌شوند و باکتری‌های دهان، آن‌ها را درنتیجه آمیختگی باکتریایی با بقایای موادغذایی مرتبط با بهداشت ضعیف دندان و لثه، تولید می‌کنند.

برای مقابله با این مشکل، بسیاری از مردم به استفاده از دهانشویه و آدامس، جرم‌گیری دندان، و تمیز کردن زبان روی می‌آورند.

با این حال، نویسندگان این مطالعه نوشتند که خوردن غذاهای غنی از پروبیوتیک، «می‌تواند هالیتوزیس را در کوتاه‌مدت کاهش دهد».

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در این مطالعه که دانشمندان مرکز ملی پژوهش‌های بالینی بیماری‌های دهان در دانشگاه سیچوان چین انجام داده‌اند، داده‌های پژوهشی مرتبط با کارآزمایی‌های بالینی که تا فوریه ۲۰۲۱ منتشر شده است، تحلیل و بررسی شد.

بررسی اولیه ۲۳۸ پرونده، داده‌های تکراری و ناقص تعداد کارآزمایی‌های بالینی واجد شرایط را برای تجزیه و تحلیل مجموع داده‌ها به هفت مورد کاهش داد که در مجموع از ۲۷۸ نفر جمع‌آوری شده بود. نویسندگان تایید کرده‌اند که حجم نمونه‌ها اندک، و برخی از داده‌ها ناقص بوده‌ است.

این مطالعه که در نشریه‌ دسترسی آزاد بی‌ام‌جی اوپن (BMJ Open) منتشر شده است، نشان داد که شدت بوی بد دهان یا امتیاز اوال‌پی (OLP) که بوی دهان را در فواصل مختلف از دهان اندازه‌گیری می‌کند، در افرادی که پروبیوتیک دریافت کردند، در قیاس با گروه‌های دیگر، صرفنظر از طول دوره نظارت، به طرز چشمگیری کاهش یافت.

برای سطوح ترکیبات سولفوریک فرار نیز نتیجه مشابهی دیده شد، هرچند این‌ها در مطالعه‌های فردی «به میزان چشمگیری» متفاوت بودند و نتایج مشاهده‌شده نسبتا کوتاه‌مدت بود – تا چهار هفته، و پس از آن تفاوت چندانی وجود نداشت.  

دکتر لونگجیانگ لی، نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه سیچوان چین، گفت: «پروبیوتیک‌ها می‌توانند از تجزیه اسید آمینه و پروتئین موجود در دهان با باکتری‌های بی‌هوازی جلوگیری کنند، بنابراین مانع ایجاد محصولات جانبی بدبو شوند.»

دکتر لی افزود: «این بررسی روشمند و فراتحلیل نشان می‌دهد که پروبیوتیک‌ها با کاهش غلظت ترکیبات سولفوریک فرار در کوتاه‌مدت بوی بد دهان را کاهش می‌دهند، اما روی علل اصلی هالیتوزیس، مثل پلاک و بار زبان، تاثیر چشمگیری ندارند.»

«لازم است که در آینده برای تایید نتایج و ارائه شواهدی درمورد تاثیر پروبیوتیک‌ها در مهار بوی بد دهان، کارآزمایی‌های بالینی تصادفی با کیفیت بالا انجام شود.»

گزارش از اس‌دبلیو‌ان‌اس 

© The Independent

بیشتر از زندگی