بریتانیا روز چهارشنبه، ۲۸ دسامبر (۷ دی)، از حکومت ایران خواست که از بازداشت شهروندان دوتابعیتی دست بردارد، و گفت که از این کار نباید برای دست یافتن به «امتیاز دیپلماتیک» استفاده شود. این درخواست، پس از بازداشت هفت نفر که به گفته جمهوری اسلامی ایران، ارتباطاتی با بریتانیا دارند، مطرح میشود.
سپاه پاسداران این هفت نفر را روز یکشنبه، ۲۵ دسامبر (۴ دی)، هنگام خروج آنان از کشور دستگیر کرد و اتهام ارتباط با خیزش مردم ایران علیه نظام جمهوری اسلامی، به آنان وارد شده است. شماری از این هفت نفر، شهروندان دوتابعیتیاند.
سخنگوی ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، به خبرنگاران گفت: «ما فورا خواستار دریافت اطلاعات بیشتر از مقامهای ایران درباره گزارشهای موجود راجع به این شهروندان دوتابعیتی بریتانیایی-ایرانیایم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او گفت: «همیشه گفتهایم، نمیپذیریم که از شهروندانمان برای دست یافتن به امتیاز دیپلماتیک استفاده شود و از دولت ایران میخواهیم از حبس نامنصفانه شهروندان بریتانیا و سایر شهروندان خارجی دست بردارد.»
حزب کارگر، حزب اصلی اپوزیسیون در بریتانیا، خواهان تحریمهای جدید علیه سازمانها و افرادی شده است که در سرکوب اعتراضات در ایران نقش داشتند. دیوید لمی، سخنگوی روابط خارجی این حزب، گفت: «کشتار و سرکوب حکومت ایران علیه معترضان بیباک ایران که جویای آیندهای بهترند، مشمئزکننده است. این قصور از مسئولیتپذیری باید پایان گیرد.»
سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا در پاسخ به پرسشی درباره تحریمهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران، گفت که لندن اینک بیش از ۴۰ مقام این کشور را به اضافه «گشت ارشاد»، با تحریمهای حقوق بشری مواجه کرده است. او گفت: «ما همچنان ایران را مسئول خشونت بهتآوری میدانیم که علیه مردم خودش اعمال میکند.»