ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی طالبان، در سخنانی تازه که ویدیوی آن روز جمعه ۱۶ دی منتشر شد، گفت کار، تفریح، ورزش و رفتن زنان به پارکها «بیعزتی» است و دولت پیشین افغانستان «راه اهانت و بیعزتی» زنان افغانستان را فراهم کرده بود.
ندا محمد ندیم که ۲۹ آذرماه، فرمان منع تحصیل زنان در دانشگاهها را صادر کرد، در این سخنرانی گفت: «اگر در مشرق یک زن مسلمان بیعزت شود، در مغرب بر مسلمانان فرض است که از عزت زن مسلمان محافظت کنند.»
ندیم افزود: «اگر بگذاریم زنان در سازمانهای غیردولتی کار کنند، پارک بروند، بیحجاب باشند و ورزش کنند، به خداوند، علما و مردم مسلمان چه پاسخی بدهیم؟»
وزیر تحصیلات عالی طالبان ادعا میکند که بیعزتی زنان در دولت پیشین افغانستان که به باور او «غلام اشغالگران» بود، بنا نهاده شد و اکنون که طالبان بر افغانستان حاکماند، به این کار پایان میدهند.
ندا محمد ندیم، با اشاره به انتقاد برخی اعضای طالبان از تصمیم منع تحصیل و اشتغال زنان در افغانستان، گفت: «این برداشت اشتباه است که برای بقای نظام باید رضایت کفار را داشته باشیم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او در ادامه افزود که این مسئله را با احادیث و آیاتی از قرآن ثابت میکند که برای بقای نظام نیازی به رضایت کفار نیست، چون خداوند وعده داده است که اجرای شریعت، کامیابی به دنبال دارد.
او گفت برخی تبلیغات در توییتر و فیسبوک جریان دارد و افرادی میگویند که این کار اشتباه و این کار درست است. وزیر تحصیلات طالبان به اعضا و هواداران این گروه توصیه کرد که «اخلاص با نظام، اخلاص با خداوند» است و تنها بهدنبال اجرای دستورهای شریعت باشند.
در دو هفته گذشته و پس از صدور فرمان منع تحصیل و اشتغال زنان در افغانستان، بسیاری از سازمانهای بینالمللی، از جمله سازمان ملل متحد، وزرای خارجه کشورهای غربی و مردم افغانستان، به این محدودیتها واکنش نشان دادند. طالبان اعتراضات زنان را در شهرهای مختلف با خشونت سرکوب کردند، اما اعتراض در خارج از افغانستان همچنان ادامه دارد.
در تازهترین مورد، هوگو شورتر، کاردار سفارت بریتانیا در افغانستان، روز جمعه ۶ ژانویه، در رشته توییتی نوشت که منع تحصیل و اشتغال زنان در افغانستان، آینده این کشور را به خطر میاندازد و طالبان باید فورا این محدودیتها را لغو کنند.
پس از وضع این محدودیتها، گزارشهایی از عمیقتر شدن اختلاف میان جناحهای مختلف طالبان منتشر شده است. منصور احمدخان، سفیر پیشین پاکستان در کابل، در مقالهای که در عرب نیوز منتشر کرد، نوشت که در سال ۲۰۲۲، قدرت را جناح تندروی طالبان تصاحب کرد و همین جناح نیز فرمانهای اخیر را صادر کرده است.