همزمان با افزایش فقر و گرسنگی در افغانستان، بنیاد خیریه ملک سلمان، کمکهای بشردوستانه خود را برای رسیدگی به خانوادههای نیازمند آغاز کرد. سازمان همکاری اسلامی، روز پنجشنبه، ۲۹دی اعلام کرد که پروژه سبد غذایی برای خانوادههای نیازمند را از کابل آغاز کرده است و این سازمان بر روند توزیع این کمکها نظارت میکند.
براساس اطلاعیه سازمان همکاری اسلامی، این پروژه در ۲۵ استان افغانستان عملی میشود و ۲۸۴ هزار نفر از نیازمندان را پوشش میدهد.
سازمان همکاری اسلامی میگوید در این دور از برنامه کمکهای بنیاد ملک سلمان، ۴۷ هزار و ۴۰۰ سبد غذایی بین خانوادههای نیازمند توزیع میشود.
بنیاد ملک سلمان در حالی توزیع کمکهای بشردوستانه خود را در افغانستان از سر گرفته است که با وضع محدودیت برای تحصیل و اشتغال زنان در افغانستان، شماری از سازمانهای بینالمللی فعالیت خود را به صورت موقت متوقف کردهاند. توقف فعالیت سازمانهای امدادرسان و افزایش موج سرما در افغانستان، باعث افزایش افراد نیازمند به کمکهای بشردوستانه شده است.
در یک هفته گذشته، دستکم ۷۸ نفر از جمله کودکان، در استانهای مختلف افغانستان در نتیجه سرما جان باختهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به دلیل دوام خشکسالی، افزایش فقر، بیکاری و بهبود نیافتن اوضاع اقتصادی افغانستان، شمار افراد نیازمند به کمکهای بشردوستانه، به صورت چشمگیری افزایش یافته است.
ارقامی که اخیراً از سوی سازمان ملل متحد و سازمانهای امدادرسان در افغانستان منتشر شده، نشان میدهد که شمار افراد نیازمند، از ۱۸ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ به ۲۴.۳ میلیون نفر در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است. از این میان، بیشتر از ۶ میلیون نفر در معرض گرسنگی شدید قرار دارند و زندگیشان وابسته به کمکهای بشردوستانهای است که از سوی سازمانهای بینالمللی ارایه میشود.
به تازگی هیئتی از مقامهای ارشد سازمان مل متحد، به رهبری آمنه محمد به افغانستان سفر کرد و سرگرم گفتوگو با رهبران طالبان در مورد لغو فرمانهای منع تحصیل و اشتغال زنان است. این هیئت که روز جمعه به قندهار، محل اقامت ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان سفر کرد تاکنون گزارش و جزئیاتی را از گفتوگوهای خود با رهبران طالبان منتشر نکرده است.
رهبر طالبان تاکنون با هیچ دیپلمات خارجی و هیئت سازمان ملل متحد دیدار نکرده است، اما مشخص نیست که آمنه محمد را به حضور میپذیرد یا خیر. هرچند تا کنون هیچ سندی از زنده بودن ملا هبتالله آخوندزاده منتشر نشده است، اما طالبان هر از گاهی پیامهایی را به صورت متن و صدا به نام ملا هبتالله منتشر میکنند و مدعیاند که او تمامی امور را در افغانستان زیر نظر دارد.
با وجود تلاشها و انتقادهای گسترده از محرومیت زنان افغانستان از حق تحصیل و اشتغال، رهبران طالبان مدعی اند که برای عملی ساختن دستورهای شریعت اقدام به این کار کردهاند.