رینا امیری برای حمایت از زنان افغان، به صنعت سینمای آمریکا رجوع کرد

زنان شاغل در هالیوود به رینا امیری تعهد حمایت از زنان افغان را دادند

رینا امیری: «نباید زنان شجاع و مقاوم افغانستان را فراموش کنیم.»-ROB KIM / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

رینا امیری، نماینده ویژه آمریکا در امور زنان و حقوق بشر در افغانستان، به‌تازگی تلاش‌هایی را برای جلب حمایت زنان شاغل در هالیوود_ صنعت سینمای آمریکا_ آغاز کرده است. خانم امیری با تعدادی از دست‌اندرکاران عرصه سینما در آمریکا دیدار کرده و آن‌ها نیز تعهد خود را برای حمایت از زنان افغانستان در وضعیت فعلی اعلام کرده‌اند.

به گزارش وب‌سایت دِ رپ (the wrap) که در عرصه دنیای سرگرمی و رسانه فعالیت می‌کند، در حالی‌که جهان حمایت خود را از زنان اوکراینی و ایرانی افزایش می‌دهد، رینا امیری در تلاش است تا این حمایت، شامل حال زنان و دختران افغان نیز بشود. امیری گفت: «من برای زنان ایران و مبارزه آن‌ها برای آزادی احترام زیادی قائل‌ام. من فقط همین حمایت و پشتیبانی را برای زنان افغانستان هم می‌خواهم.» نماینده بایدن در امور زنان افغانستان در هفته گذشته با ۲۰ تن از دست‌اندرکاران عرصه سینما و رسانه در هالیوود ملاقات کرد. او در این ملاقات گفت: «نباید شجاعت و مقاومت زنان افغانستان را فراموش کنیم که حقوق و جایگاهشان را با تسلط طالبان از دست دادند. این زنان زمانی‌که می‌خواهند به دولت اعتراض کنند، شکنجه و کشته می‌شوند. ما باید به آن‌ها کمک کنیم. بیایید به آن‌ها کمک کنیم تا سرنوشت خود را تغییر دهند. جان استوارت، از چهره‌های مشهور تلویزیونی آمریکا که در این دیدار حضور داشت، گفت آمریکا در بدترین وضعیت به افغانستان ضربه زد و این کشور را ترک کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او می‌گوید حاضر است تا برای حمایت از زنان و دختران افغان فعالیت کند. استوارت گفت: «ما قصد داریم که مشارکتی برای ایجاد یک ائتلاف ایجاد کنیم تا صدای زنان هم در کشور ما و هم در سراسر جهان بهتر شنیده شود.» همچنین، بانی ابونزا از چهره‌های مطرح در زمینه حمایت از حقوق بشر، عدالت اجتماعی و فعالیت‌های بشردوستانه که فیلم‌هایی با محوریت ارزش‌های حقوق بشری تهیه می‌کند، به رینا امیری گفت نماینده بایدن برای زنان و دختران افغان خود یک مهاجر است که از جنگ و بدبختی‌ها فرار کرده است و او بهتر از هر کسی درد مردم خود را می‌داند. به همین دلیل، کارزارهایش برای حمایت از زنان و دختران افغان مورد استقبال زیاد قرار می‌گیرد. امیری می‌گوید زنان افغان اهل مقاومت‌اند و می‌توانند برای حقوق خود مبارزه کنند، اما در این راه، به حمایت جهانی نیاز دارند تا این حمایت فشار لازم را بر طالبان وارد کند و آن‌ها را مجبور کند که سطح محدودیت‌ها علیه زنان افغانستان را کاهش بدهند. او می‌گوید دوست دارد همان‌گونه که در گوشه و کنار آمریکا بنرهایی (برنما) در حمایت از زنان ایرانی دیده است، چنین بنرهایی را هم برای حمایت از زنان و دختران افغان ببیند. امیری باور دارد که هالیوود هم می‌تواند به شیوه‌های مختلف حمایت خود را از زنان افغان ابراز کند. او می‌گوید: «راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانیم از طریق صنعت خلاق در هالیوود، با مستندسازی و داستان‌گویی به زنان افغان کمک کنیم. ما باید این پیام را به جهان برسانیم. به آ‌ن‌ها کمک کنیم. بیایید به آن‌ها کمک کنیم تا سرنوشت خود را تغییر دهند.» 

کاما راماچندران لدنیر، بازیگر و تهیه‌کننده در هالیوود، گفت از دیدن سقوط کابل در سال ۲۰۲۱ بسیار اندوهگین شده است. او گفت: «من واقعا احساس می‌کنم که غرب افغانستان را رها کرده است. من کمتر فرد خارجی به‌خصوص از میان شهروندان غربی را می‌بینم که در مورد مردم افغانستان و سرنوشت این کشور صحبت کند. بنابراین، من از صدایم استفاده می‌کنم، زیرا یک دختر دارم. من حتی نمی‌توانم تصور کنم که این زنان و دختران جوان چه چیزی را تجربه می‌کنند.»

لدنیر همچنین گفت: «آنچه از گفت‌وگوهایی که با رینا امیری داشتم دریافتم، این است که زنان افغان چقدر احساس قدرت می‌کنند و می‌خواهند تا قدرت خود را پس بگیرند و در زندگی فراتر از دیکتاتوری افراطی، به شکوفایی ادامه دهند. این به من امید زیادی می‌دهد. من متوجه شدم که ارتباط‌‌هایی دارم و می‌توانم از این تلاش حمایت کنم. من به سادگی نمی‌توانم تصور کنم که تحمل این شرایط برای دخترم یا خودم چگونه خواهد بود. من یک مهاجرم و در هشت ماهگی از هند به این کشور آمدم. من می‌خواهم از صدایم در جایی‌که لازم است، استفاده کنم.» 

وضعیت زنان و دختران افغان تحت سلطه طالبان، با واکنش‌های تند جامعه جهانی روبرو شده است. طالبان در کمتر از دو سال، بیش از ۸۰ فرمان مختلف برای منزوی کردن زنان صادر کرده‌اند. با این حال، زنان و دختران افغان هنوز هم در مقابل افراط‌گرایی طالبان ایستاده‌اند. جامعه جهانی به‌خصوص زنان نیز از این ایستادگی به اشکال مختلف حمایت می‌کنند. 

بیشتر از جهان