مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا: حمله‌ ایران به نیروهای آمریکایی نشان‌دهنده ضعف بایدن است

جان رتکلیف تاکید کرد در نتیجه ضعف دولت فعلی، کشورهایی مانند روسیه و ایران در حال «بی‌احترامی» به ایالات متحده‌اند

جان رتکلیف، نماینده جمهوری‌خواه تگزاس، ۲۴ ژوییه ۲۰۱۹ ـ AFP

جان رتکلیف، مدیر سابق اطلاعات ملی ایالات متحده، در گفت‌وگو با شبکه فاکس‌نیوز، از دولت بایدن به دلیل ضعفی که به حمله ایران به نیروهای این کشور در سوریه منجر شده است، انتقاد و در مورد روابط چین و روسیه ابراز نگرانی کرد.

 رتکلیف که در برنامه «یکشنبه شب در آمریکا» شرکت کرده بود، خاطرنشان کرد که نزدیکی دو کشور چین و روسیه چیزی بیش از شعار است و «جهان باید نگران باشد».  به گفته این نماینده سابق جمهوری‌خواه، اتحادی که [چین و روسیه] درباره آن صحبت می‌کنند و آشکارا از نظم نوین جهانی دم می‌زنند، نشان‌دهنده یک تغییر واقعی است. او تاکید کرد: «ببینید روسیه و متحدان این کشور مانند ایران با ایالات متحده چگونه رفتار می‌کنند. آن‌ها به آمریکا بی‌احترامی می‌کنند.»

جان رتکلیف در ادامه، به تغییر نگرش سایر کشورها درباره ایالات متحده اشاره کرد و افزود: «عربستان سعودی ترجیح داد به جای پیوستن به پیمان ابراهیم، به واسطه میانجیگری چین، روابطش را با ایران از سر بگیرد. هند نیز تجارت با روسیه را ۳۰۰ درصد افزایش داد. چنین مواردی در کنار نمایش عمومی روابط چین و روسیه این پیام را به جهان ارسال می‌کند که آن‌ها قدرت‌های در حال صعودند و ایالات متحده یک قدرت روبه‌زوال است. شی و پوتین رسما و به طور علنی روابط خود را به رخ می‌کشند و به بقیه جهان می‌گویند: روی ما حساب کنید.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مدیر سابق اطلاعات ملی آمریکا تاکید کرد که چین، روسیه و ایران در نتیجه خروج آمریکا از افغانستان متوجه ضعف در ایالات متحده شدند و احتمالا «دولت بایدن» را آزمایش خواهند کرد.

او همچنین با اشاره به واکنش دولت ترامپ به قتل یک پیمانکار آمریکایی در ژانویه ۲۰۲۰، بر اهمیت «پیش‌بینی قدرت به جای ضعف» تاکید کرد و گفت: «اگر به سه سال پیش نگاه کنید، هنگامی که در ژانویه ۲۰۲۰ یک پیمانکار آمریکایی کشته شد، پاسخ ما در دولت ترامپ این نبود که یک مشت سرباز ایرانی پاسخگو خواهند بود؛ بلکه بحث انتقام از مجموعه شبکه تروریستی ایران بود. آن زمان پاسخ ما این بود که قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران، پاسخگوی این اقدام ایران باشد. ما هشدار دادیم که امروز سلیمانی را گرفتیم اما اگر این نوع حملات ادامه پیدا کنند، به سراغ رهبر جمهوری اسلامی ایران می‌رویم. پس از آن دیدید که تا ژانویه ۲۰۲۱ کاهش شدید این نوع حملات را شاهد بودیم.»

این مقام سابق اطلاعاتی ایالات متحده در پایان گفت‌وگوی خود، با اشاره به اتفاق‌هایی که در حال رخ دادن‌اند، از دولت بایدن خواست قدرتش را نشان دهد و از جسارت پیدا کردن بیشتر مخالفان جلوگیری کند.

او در شرایطی از بایدن انتقاد کرد که در روزهای گذشته عملکرد رئیس‌جمهوری ایالات متحده هدف انتقادهای فراوانی در داخل این کشور قرار گرفته است و تعدادی از سناتورهای جمهوری‌خواه در روزهای اخیر خواستار پایان سیاست مماشات دولت‌ جو بایدن با جمهوری اسلامی شدند.

انتشار خبر اهدای معافیت بانکی دولت ایالات متحده آمریکا به عراق برای پرداخت بخشی از بدهی برقی خود به ایران در روزی که نیروهای آمریکایی با نیروهای تحت حمایت جمهوری اسلامی در سوریه وارد درگیری نظامی شدند و برخی پایگاه‌های آمریکایی هدف قرار گرفتند، با انتقاد سیاستمداران جمهوری‌خواه مواجه شد. آن‌ها رویکرد منفعلانه دولت بایدن در قبال اقدام‌های خصمانه جمهوری اسلامی را موجب جسور شدن نیروهای تحت حمایت این حکومت در حمله به مواضع منطقه‌ای آمریکا دانستند.

فاکس‌نیوز پیش‌تر در گزارشی به نقل از مایک والتز، نماینده ایالت فلوریدا، اعلام کرد که بر اساس نمودارهای آماری، میزان حملات گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی به پایگاه‌های آمریکایی پس از روی کار آمدن جو بایدن افزایش داشته است. مایک والتز دلیل این افزایش حملات را سیاست مماشات بایدن در قبال رفتار خصمانه جمهوری اسلامی در منطقه اعلام کرد.

بیشتر از جهان