الناز رکابی، سنگنورد ملیپوش ایرانی، میخواست برای تمرین و شرکت در یک تورنمنت به اسپانیا سفر کند، اما در فرودگاه متوجه شد که ممنوعالخروج است. اما رئیس فدراسیون کوهنوردی مدعی است که او باید خودش برای حل این مشکل اقدام میکرد. این در حالی است که کمیته بینالمللی المپیک روز گذشته در بیانیهای اعلام کرد که وضعیت ورزشکاران ایرانی را به دقت رصد میکند و اگر وضعیت آنها بهتر نشود، ممکن است درباره حضور کاروان ایران در المپیک پاریس تصمیمهای جدیدی بگیرد. حتی احتمال حذف ایران از المپیک پاریس نیز وجود دارد.
رکابی یکی از ورزشکارانی است که در جریان اعتراضهای سراسری با مردم همسو شد. او سال گذشته، در فینال مسابقات سنگنوردی آسیا در کره جنوبی بدون حجاب اجباری شرکت کرد که بازتاب زیادی در رسانههای اجتماعی داشت. رکابی در بازگشت به ایران به دردسر افتاد و از طرف نهادهای امنیتی تحت فشار قرار گرفت. فدراسیون بینالمللی کوهنوردی در واکنش به این اتفاقها در بیانیهای اعلام کرد که با این ورزشکار در تماس است و از او حمایت میکند. انتظار میرفت که با گذشت پنج ماه از مسابقات کره جنوبی، الناز به زندگی عادی برگشته باشد، ولی انتشار خبر ممنوعالخروجی نشان داد که مشکلات او هنوز برطرف نشده است. رکابی همچنان تحت فشار نهادهای امنیتی است.
در عین حال، رئیس فدراسیون کوهنوردی حاضر به حمایت از رکابی نشد و در واکنشی عجیب، مدعی شد که او خودش باید برای رفع ممنوعالخروجیاش اقدام میکرد. رضا زارعی به خبرگزاری آنا گفت: «خانم رکابی پس از پایان مسابقات کره جنوبی باید به اداره گذرنامه مهاجرت میکرد و کارهای اداریاش را انجام می داد، اما نمیدانم چرا نرفت تا این مشکل خود را حل کند؟ البته یکی از اقوام او که در اداره پلیس ۱۰+ فعالیت میکند، به وی گفته بود هیچ مشکلی وجود ندارد و میتواند بدون مشکل از کشور خارج شود.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
زارعی ادامه داد: «هنگامی که او به همراه همسرش به فرودگاه مراجعت میکند، متوجه میشود ممنوعالخروج است و چون در تعطیلات نوروزی هستیم شرایط به شکلی پیش رفت تا او نتواند مشکل خود را حل کند و انشاالله پس از پایان تعطیلات به اسپانیا خواهد رفت؛ البته چون رکابی مسابقات انتخابی المپیک را در پیش دارد هم خود ما و هم مسئولان کمیته ملی المپیک پیگیر هستیم تا او بدون مشکلی به اردوها و مسابقاتی که دارد، برود. برنامهریزی ما برای حضور او در جامجهانی سوئیس و فرانسه به همراه بازیهای آسیایی تدارک دیده شده است. او میخواست با حضور در اسپانیا هم در آنجا به تمرین بپردازد و هم در یک تورنمنت شرکت کند که با این مشکل مواجه شد.»
ورزشکاران زن در ایران سالها است با بحرانهای بزرگی مواجهاند، اما در پی تکرار مشکلات آنها، رسانههای نزدیک به حاکمیت عادیسازی کردهاند و مشکلات بزرگ ورزشکاران زن را که باعث پایمال شدن بدیهیترین حقوق آنها میشود، بهعنوان روند قانونی و طبیعی مسائل ورزش جا زدهاند. امکانات ورزشی و فرصتها برای ورزشکاران زن به شدتی باورنکردنی تبعیضآمیز است و همسویی ورزشکاران زن با مردم نیز فشارهای امنیتی بر آنها را صدچندان بیشتر کرده است.
الناز رکابی مثل دهها ورزشکار زن دیگر حجاب اجباری را نپذیرفت و نشان داد که همدل با مردم معترض است، اما حاکمیت هر همراهی با مردم را فعالیتی علیه خود میداند، چون آگاه است که چقدر با مردم فاصله دارد.