جایزه ۱۵ میلیون دلاری آمریکا برای دریافت اطلاعات از شبکه مالی سپاه

وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار اطلاعیه‌ای در توییتر، از برنامه «پاداش برای عدالت» رونمایی کرد

پس از افزایش تحریم‌ها، سپاه پاسداران به اصلی‌ترین نهاد داخل ایران تبدیل شد که تحریم‌های آمریکا را دور می‌زد - SEPAH NEWS / AFP

وزارت امور خارجه ایالات متحده روز یکشنبه در حساب توییتر خود به زبان فارسی، بار دیگر از برنامه «پاداش برای عدالت» نام برد و از مخاطبانش خواست اطلاعات مربوط به شبکه مالی سپاه پاسداران را در اختیار دولت آمریکا قرار دهند.

وزرات امور خارجه آمریکا در اطلاعیه جدیدی، از همه کاربران رسانه‌های اجتماعی خواست چنانچه درباره «شبکه مالی سپاه» اطلاعاتی دارند، آن را از مسیرهایی همچون سیگنال، تلگرام یا واتس‌اپ برای این وزارتخانه بفرستند و در قبال آن پاداش مالی دریافت کنند.

وزارت خارجه آمریکا برای دریافت این اطلاعات پاداشی تا سقف ۱۵ میلیون دلار در نظر گرفته است. در این اطلاعیه، با اشاره به سپاه پاسداران و شاخه برون‌مرزی آن یعنی نیروی قدس آمده است که این نهادها، در سراسر جهان فعالیت‌های تروریستی انجام‌ می‌دهند یا از چنین فعالیت‌هایی حمایت می‌کنند و برای تامین مالی چنین فعالیت‌هایی، سازوکارهای مالی متعددی از جمله شرکت‌های صوری را به خدمت گرفته‌اند تا تحریم‌های بین‌المللی را دور بزنند.

دولت ایالات متحده پیش این در سال ۲۰۱۹ و در زمان دونالد ترامپ، سپاه پاسداران اسلامی را گروهی تروریستی خوانده بود. پس از این تصمیم، از نظر آمریکا تمامی مراودات با سپاه پاسداران، عضویت در آن، شرکت در جلسات مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حمل آرم آن در انظار عمومی یا تشویق به حمایت از فعالیت‌های سپاه، جرم محسوب می‌شود.

پس از افزایش تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران به اصلی‌ترین نهاد داخل ایران تبدیل شد که تحریم‌های آمریکا را دور می‌زد. سپاه پاسداران با راه‌اندازی شرکت‌های صوری و به کمک شهروندانی از دیگر کشورها و عوامل خود کشورهای مختلف جهان برای جمهوری اسلامی پولشویی می‌کرد تا بتواند تحریم‌ها را دور بزند. این فعالیت‌ها به افزایش قدرت اقتصادی سپاه پاسداران در ایران منجر شد؛ زیرا با هر بار دور زدن تحریم‌ها و آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده، درصد بالایی را به عنوان کارمزد به جیب می‌زد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این جایزه پیش از این در سال ۲۰۱۹ و هم‌زمان با افزایش تحریم‌های آمریکا علیه ایران و تروریستی خواندن سپاه پاسداران مطرح شد و دولت ترامپ نیز این جایزه با سقف ۱۵ میلیون دلار را برای کسانی که اطلاعات مالی سپاه را به دولت ایالات متحده تحویل دهند، تعیین کرد.

پیش از انتشار دوباره این بیانیه، نشست بین‌المللی «مبارزه با تروریسم فراملی» در روزهای‌های هشتم و نهم فروردین در بوداپست، پایتخت مجارستان، برگزار شد. این نشست دومین نشست بین‌المللی و چندجانبه با موضوع فعالیت‌های تروریستی جمهوری اسلامی ایران و گروه‌های نیابتی وابسته به حکومت ایران در منطقه و سطح جهان است. این نشست بین‌المللی و مشترک وزارت امور خارجه و وزارت دادگستری آمریکا با محوریت ارزیابی فعالیت‌های تروریستی حکومت ایران پشت‌ درهای بسته برگزار شد و از جزئیات آن گزارش رسمی در دست نیست.

در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا، به نام کشورها یا سازمان‌هایی که در نشست چندجانبه بوداپست شرکت داشته‌اند هم اشاره نشده و تنها ذکر شده است که در این همایش ويژه با محوریت فعالیت‌های حکومت ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نمایندگانی از کشورهای خاورمیانه، آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکا حضور داشتند.

به‌ گزارش وزارت امور خارجه آمریکا، شرکت‌کنندگان در این نشست بین‌المللی درباره ادامه فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده حکومت ایران و نیروی قدس سپاه پاسداران در خاورمیانه و چگونگی استفاده حکومت ایران از سازوکارهای مختلف به‌منظور دور زدن تحریم‌های بین‌المللی، مشخصا تحریم‌های بین‌المللی مقابله با تروریسم، بحث شده است.