نخست‌وزیر هند می‌گوید عادی‌سازی روابط با چین به نفع منطقه است

نارندرا مودی همچنین گفت: «هند کاملا آماده و متعهد به حفاظت از حاکمیت و کرامت خود است»

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، روز جمعه ۱۹ می (۲۹ اردیبهشت) گفت که برقراری صلح در مرز هند با چین برای روابط عادی دو طرف ضروری است. نارندرا مودی همچنین تاکید کرد که روابط بین همسایگان مسلح به سلاح هسته‌ای تنها می‌تواند بر اساس احترام، حساسیت و منافع متقابل باشد.

او در مصاحبه‌ای با روزنامه ژاپنی «نیکی آسیا»، پیش از سفر به ژاپن برای شرکت در اجلاس گروه هفت گفت: «هند کاملا آماده و متعهد به حفاظت از حاکمیت و کرامت خود است.»

به گزارش رویترز، نارندرا مودی روز جمعه به‌عنوان مهمان ویژه ژاپن برای نشستی که تا روز یکشنبه ادامه دارد، وارد هیروشیما شد.

نخست‌وزیر هند گفت: «صلح و آرامش در مناطق مرزی برای روابط عادی دوجانبه با چین ضروری است و عادی‌سازی روابط با چین به نفع منطقه و جهان است.»

روابط چین و هند از زمانی که نیروهای دو کشور در سال ۲۰۲۰ در مرز مورد مناقشه در هیمالیا درگیر شدند و ۲۴ سرباز در جریان آن کشته شدند، دچار تنش شده است. این مرگبارترین درگیری میان هند و چین در بیش از چهار دهه گذشته بود.

نارندرا مودی در حاشیه اجلاس گروه هفت با رهبران ایالات متحده، ژاپن و استرالیا، اعضای پیمان دفاعی چهارگانه «کواد»، ملاقات خواهد کرد. هدف این پیمان مهار جاه‌طلبی روبه‌رشد چین در منطقه آسیا-پاسیفیک است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پیش از این، چین گانگ، وزیر امور خارجه چین، به روسیه و هند وعده «همکاری بیشتر و هماهنگی در مسائل بین‌المللی و تعمیق روابط» را داده بود. او که در چارچوب نشست وزیران امور خارجه سازمان همکاری شانگهای در اوایل ماه می امسال با دو همتای روس و هندی خود گفت‌وگو می‌کرد، تاکید کرد که «تعمیق روابط چین با هند و روسیه به اقتدار هر سه کشور کمک خواهد کرد».

وزیر امور خارجه چین در این نشست به خبرنگاران گفت: «پکن به‌دنبال حفظ روابط پایدار و باثبات منطقه‌ای است چرا که رابطه با غرب، خصوصا ایالات متحده همواره پرنوسان و تنش‌زا است.»

نارندرا مودی همچنین در مصاحبه روز جمعه خود در پاسخ به سوالی درباره روابط با پاکستان، رقیب اصلی هند، گفت که هند خواهان برقراری «روابط عادی و دوستانه» است، اما تاکید کرد که این به اسلام‌آباد بستگی دارد. چرا‌ که به گفته او، پاکستان باید یک محیط بدون «تروریسم و خصومت» ایجاد کند. او ادامه داد: «این وظیفه پاکستان است که اقدام‌های لازم را در این زمینه انجام دهد.»

روابط هند و پاکستان پس از تنش‌های سال ۲۰۱۹ تیره‌تر شده است، زمانی که دهلی نو وضعیت ایالت جامو و کشمیر را تغییر داد، به امتیازات ویژه این منطقه پایان داد و آن را تحت کنترل دولت مرکزی هند درآورد.

هند و پاکستان هر دو ادعای مالکیت کامل بر کشمیر را دارند، اما هر دو طرف تنها بر بخشی از این منطقه حکومت می‌کنند. آن‌ها از زمان استقلال از بریتانیا در سال ۱۹۴۷ سه بار بر سر این منطقه با یکدیگر جنگیده‌اند. 

بیشتر از جهان