اسرائیل از خرید ۲۵ فروند جت رادارگریز اف-۳۵ دیگر خبر داد

این قرارداد سه میلیارد دلاری تعداد جت‌های اف-۳۵ نیروی هوایی اسرائیل را به ۷۵ فروند می‌رساند

اسرائیل اولین کشور خارج از ایالات متحده بود که اف-۳۵ را به دست آورد ـ AFP

وزارت دفاع اسرائیل از خرید اسکادران سوم جنگنده‌های رادارگریز اف-۳۵ در قراردادی به ارزش سه میلیارد دلار خبر داد.

به گزارش رویترز، وزارت دفاع اسرائيل اعلام کرد که ۲۵ جت رادارگریز تولید شرکت لاکهید مارتین (Lockheed Martin) را خریداری خواهد کرد و به این ترتیب تعداد جنگنده‌های اف -۳۵ در نیروی هوایی اسرائیل به ۷۵ فروند می‌رسد.

به گفته این وزارتخانه، این قرارداد سه میلیارد دلاری از طریق بسته کمک‌های دفاعی که ایالات متحده به  اسرائیل می‌دهد، تامین مالی می‌شود.

وزارت دفاع اسرائیل افزود که لاکهید مارتین و شرکت سازنده موتور پرت‌اند ویتنی ( Pratt & Whitney) توافق کرده‌اند شرکت‌های دفاعی اسرائیل را در تولید قطعات هواپیما مشارکت دهند.

شرکت لاکهید مارتین بزرگ‌ترین پیمانکار صنایع جنگ‌افزاری جهان به‌شمار می‌آید که دفتر مرکزی آن در ایالات متحده قرار دارد. از جت‌های تولیدشده این شرکت صنایع هوافضایی، جنگ‌افزاری و امنیت اطلاعات می‌توان به اف-۱۶، اف-۲۲، اف-۱۱۷ و اف-۳۵ اشاره کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اسرائیل اولین کشور خارج از ایالات متحده بود که اف-۳۵ را به دست آورد. رئیس نیروی هوایی اسرائیل در مه ۲۰۱۸ گفت اسرائیل اولین کشوری بود که از این هواپیما در جنگ استفاده کرد.

جت اف‌-۳۵ به‌عنوان جنگنده حمله مشترک و در اسرائیل با نام عبری «ادیر» (Adir) شناخته می‌شود.

ارتش اسرائیل در ژوئن ۲۰۲۱ از حضور شش جنگنده رادارگریز اف-۳۵ در مانور نظامی دو هفته‌ای در ایتالیا خبر داد. در آن زمان تایمز اسرائیل گزارش داد که هدف از این مانور، ارزیابی توانمندی‌های کلی جت‌های اف-۳۵ بود که آمریکا اواخر سال ۲۰۱۶ به ارتش این کشور تحویل داده است. یک مقام نیروی هوایی اسرائیل نیز گفت که این مانور، خلبانان اسرائیلی را برای استفاده از این جنگنده‌ها علیه نیروهای جمهوری اسلامی ایران آماده می‌کند.

اف-۳۵‌های اسرائیل پیش از این نیز در مانورهای بین‌المللی حضور داشتند، اما در سال ۲۰۲۱ برای نخستین بار همراه با اف-۳۵‌های سه کشور آمریکا، بریتانیا و ایتالیا پرواز کردند.

آمریکا مجوز فروش اف-۳۵ به هر کشوری را صادر نمی‌کند. نیروی هوایی اسرائیل همچون سایر کاربران جنگنده اف-۳۵ ملزم است از اطلاعات حساس این جنگنده محافظت کند و از افشای آن‌ها به روسیه، چین و همچنین کشورهای متحد آن‌ها چون سوریه بپرهیزد و در صورت کوتاهی در این امر، با جریمه‌های سنگین دولت آمریکا مواجه می‌شود.

به گفته کارشناسان، به همین دلیل خلبانان اف-۳۵ نیروی هوایی اسرائیل در خاک سوریه، امکان روشن کردن رادارهای خود یا امکان پرواز در نواحی را که رادارها و سامانه‌های جاسوسی روسیه مستقر بودند نداشتند.

بیشتر از جهان