در ادامه واکنشها به قرآنسوزی در سوئد، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کرد که برای بررسی حوادثی از این دست جلسهای اضطراری برگزار میکند.
پاسکال سیم، سخنگوی این نهاد بینالمللی، با استناد به بیانیه انتقادی سازمان همکاری اسلامی، افزایش اقدامهای عمومی و ازپیشبرنامهریزیشده نفرتپراکنیهای مذهبی نظیر هتک حرمت اخیر به قرآن در برخی کشورهای اروپایی را نگرانکننده خواند و اعلام کرد که شورای حقوق بشر سازمان ملل در این خصوص جلسهای اضطراری برگزار خواهد کرد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به زمان دقیق این جلسه که به درخواست پاکستان، به نمایندگی از سازمان همکاری اسلامی، تشکیل میشود اشارهای نکرد.
پس از آنکه سلوان مومیکا، شهروند ۳۷ ساله عراقیتبار، چهارشنبه ۲۸ ژوئن (۷ تیر)، نسخهای از قرآن را بیرون مسجد اصلی استکلهم به آتش کشید، موجی از خشم عمومی کشورهای اسلامی را فرا گرفت. بسیاری از مقامهای کشورهای مسلمان از جمله عراق، کویت، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و مراکش در اعتراض به قرآنسوزی مومیکا که با عید قربان و پایان مناسک حج در عربستان سعودی همزمان شد، علیه سوئد بیانیه صادر کردند و سفیران خود را از این کشور فراخواندند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در پاکستان، هند و افغانستان نیز چندین تظاهرات در اعتراض به اقدام این جوان عراقی با حضور شمار انبوهی از مردم این کشورها برگزار شد. در عراق، هموطنان سلوان مومیکا به ساختمان سفارت سوئد در بغداد حمله کردند. وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اعلام کرد که در اعتراض به این رویداد، کاردار سوئد احضار شده و تهران فعلا از اعزام سفیر جدید به استکهلم منصرف شده است.
در همین ارتباط، کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی روز یکشنبه در نشستی اضطراری به میزبانی جده، با صدور بیانیهای خواستار «اقدامهای جمعی و هماهنگ» برای جلوگیری از سوزاندن قرآن در آینده شدند.
ساعاتی پس از آن، دولت سوئد نیز در بیانیهای، این قرآنسوزی را محکوم کرد و آن را اقدامی «اسلامهراسانه» خواند. در بیانیه دولت سوئد، «سوزاندن قرآن یا هر متن مقدس دیگری اقدامی توهینآمیز، بیاحترامی و تحریک آشکار» ارزیابی شده است. در پی آن، پلیس سوئد که به درخواست سلوان مومیکا برای برگزاری تجمع و «سوزاندن قرآن» مجوز داده بود، تحقیقات در این باره را آغاز کرد.