مقام‌های جمهوری اسلامی بار دیگر از احیای توافق و مذاکره خبر دادند

امیرعبداللهیان مدعی شد که در حال مذاکره با سه کشور اروپایی‌ است و ایروانی اعلام کرد که ایران آماده احیای برجام است

امیر‌عبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، بار دیگر از مذاکره با کشورهای اروپایی خبر داد. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی فونیکس چین، اعلام کرد که هفته‌هاست گفت‌وگوهایی را با سه کشور اروپایی آغاز کرده است.

امیرعبداللهیان در ادامه گفت: «ایران هفته‌هاست که گفت‌وگوهایی را با سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس شروع کرده است. این گفت‌وگوها از نروژ شروع شد و اخیرا هم در ابوظبی درامارات متحده عربی ادامه پیدا کرد. گفت‌وگوها ناظر بر این است که بتوانیم از سوءتفاهم‌ها عبور کرده و در مسیر تعامل و همکاری بهتری قرار بگیریم.»

در حالی که اتحادیه اروپا، بریتانیا و ایالات متحده، با توجه به سرکوب گسترده و خشونت‌آمیز معترضان در خیزش سراسری، تحریم‌های تازه‌ای را علیه جمهوری اسلامی تصویب کرده‌اند، امیرعبداللهیان مدعی شده است که روابط جمهوری اسلامی با اتحادیه اروپا و «با بخش اعظمی از اروپا یک روابط طبیعی و رو به پیشرفت است».

امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل، نیز روز پنجشنبه مدعی شد که جمهوری اسلامی آماده است تا مذاکرات احیای برجام را از سر بگیرد. ایروانی در صحبت‌هایش بار دیگر به ایالات متحده تاخت و این کشور را مقصر اصلی لغو برجام معرفی کرد. سفیر جمهوری اسلامی گفت: «هدف ایران صرفا بازگرداندن تعادل ظریف در تعهدات متقابل تحت توافق بود. امروز برخی از اعضای شورا تلاش کردند جای قربانی و مقصر را تغییر دهند و به اقدامات اصلاحی ایران اشاره کردند که گویی ایران طرفی است که از برجام خارج شده است.»

درحالی که جمهوری اسلامی در طی سال‌های گذشته بارها توافق برجام را زیر پا گذاشته و از تعهدات خود عقب‌نشینی کرده است، ایروانی می‌گوید: «انجام اقدامات جبرانی حق صریح ماست و برخلاف اقدامات غیرقانونی آمریکا که پیامدهای جبران‌ناپذیری دارد، به‌محض برداشته شدن تحریم‌ها به شیوه‌ای قابل راستی‌آزمایی، همه اقدام‌های ما برگشت‌پذیر است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ایروانی این صحبت‌ها را در نشست شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ مطرح کرد، جایی که لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل، در بیانیه‌ای گزارش معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل را درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ ناقص خواند و گفت که این گزارش تخلف‌های برنامه پهپادی ایران را به‌طور کامل مد‌نظر قرار نداده است.

اقدامات تهاجمی جمهوری اسلامی نه‌تنها در کشورهای منطقه و تعهدات برجامی، بلکه همراهی‌اش با روسیه در تهاجم به اوکراین نیز باعث شده است تا فضای بین‌المللی چندان همسو با جمهوری اسلامی به نظر نرسد.

لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، پیش‌ازاین نیز با اشاره به تداوم تهاجم روسیه علیه اوکراین، در بیانیه‌ای درباره همکاری نظامی فزاینده روسیه و ایران ابراز نگرانی کرده بود.

بر اساس اطلاعاتی که جان کربی‌، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای عالی امنیت ملی کاخ سفید، منتشر و مسیر انتقال پهپادهای ایرانی به روسیه را افشا کرد؛ آشکار شد که جمهوری اسلامی چگونه صدها پهپاد تهاجمی انتحاری و همچنین تجهیزات مربوط به تولید پهپاد را به روسیه فرستاده است.

گزارش‌هایی که می‌تواند راه مذاکره و توافق میان جمهوری اسلامی و غرب را بار دیگر به بن‌بست بکشاند. رابرت وود، سفیر و معاون نمایندگی دائم آمریکا در سازمان ملل، در نشست دوره‌ای شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا به‌شدت نگران استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی علیه زیرساخت‌های غیرنظامی در اوکراین است و ایران و روسیه قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرده‌اند.

رابرت وود همچنین تاکید کرد که ایران همچنین به توسعه برنامه هسته‌ای خود و افزایش تنش‌ها ادامه می‌دهد. او اعلام کرد که جمهوری اسلامی باید اقدامات لازم برای اعتمادسازی را انجام دهد و از اقدامات تحریک‌آمیز هسته‌ای خودداری کند.