خبرگزاری رویترز میگوید جنت یلن، وزیر خزانهداری ایالات متحده، در پایان سفر چهار روزه خود به پکن، گفتوگو با مقامهای چینی را سازنده و صریح و صادقانه خواند و اعلام کرد که این سفر به تثبیت روابط این دو «ابرقدرت اقتصادی» کمک زیادی خواهد کرد.
یلن یکشنبه، ۹ ژوئیه (۱۸ تیر)، پیش از ترک چین، گفت که واشنگتن و پکن در مورد تعدادی از مسائل اختلاف نظر دارند، اما ابراز اطمینان کرد که سفر او باعث تقویت پایههای اساسی رابطه بین دو کشور خواهد شد.
وزیر خزانهداری دولت بایدن که در سفارت ایالات متحده در پکن با خبرنگاران سخن میگفت، تاکید کرد که روشهای اقتصادی ناعادلانه چین در قبال شرکتهای آمریکایی، بهشدت باعث نگرانی کاخ سفید است.
یلن خطاب به خبرنگاران گفت: «من و جو بایدن روابط بین ایالات متحده و چین را در چارچوب رقابت بین قدرتهای بزرگ ارزیابی نمیکنیم. معتقدیم که جهان به اندازه کافی برای پیشرفت هر دو کشور بزرگ است.»
وزیر خزانهداری ایالات متحده در پایان سفر چهارروزه خود به چین، همچنین گفت که مذاکرات در جهت همکاری بین دو کشور بر سر ایجاد اقتصاد پاک و کاهش گازهای گلخانهای و مبارزه با تغییرات اقلیمی، سازنده بوده است. چین و ایالات متحده سهم مهمی در گرم شدن زمین و آلودگیهای زیستمحیطی دارند.
یلن در همین راستا گفت: «معتقدم که در این زمینه پیشرفتهایی داشتهایم و معتقدم که میتوانیم روابط اقتصادی سالمی داشته باشیم که هم برای ما و هم برای جهان منافعی خواهد داشت.»
وزیر خزانهداری ایالات متحده در این سفر چهارروزه با هه لی فنگ، معاون نخستوزیر، و لی کیانگ، نخستوزیر چین، نیز دیدار و گفتوگو کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دیدار وزیر خزانهداری آمریکا و معاون نخستوزیر چین پنج ساعت به طول انجامید.
جنت یلن همچنین شنبه، ۸ ژوئیه، با زنان اقتصاددان چین دیدار و گفتوگو کرد. او در این دیدار تاکید کرد که بهرغم اختلافها بین دو دولت، ایالات متحده با مردم چین هیچ اختلافی ندارد.
کمتر از یک ماه پس از سفر آنتونی بلینکن به پکن در ژوئن سال جاری میلادی، جنت یلن دومین مقام عالیرتبه آمریکایی است که به چین میرود. از ۲۰۱۸ به این سو، وزیر خارجه ایالات متحده نخستین مقام عالی رتبهای بود که به پکن سفر میکرد.
رابطه آمریکا و چین در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ با تنشهای زیادی روبهرو شد. هرچند این تنشها در ماههای اخیر، به دلیل حضور بالنهای جاسوسی چین در حریم هوایی ایالات متحده، تحریمها علیه صادرات شرکتهای آمریکایی به چین و تهدیدهای پکن علیه جزیره تایوان، افزایش یافته است، دولت جو بایدن از چندین ماه پیش میکوشد با توسل به گفتوگو، از تنشهای موجود بکاهد.
سفر دو وزیر عالیرتبه دولت بایدن به چین در کمتر از چند هفته، نیز در راستای همین سیاست است.