یکی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دوشنبه، ۱۹ تیر (۱۰ ژوئیه)، نیروی دریایی آمریکا را به «پشتیبانی نظامی» از قاچاق سوخت در خلیج فارس متهم کرد.
خبرگزاری تسنیم به نقل از رمضان زیراهی، فرمانده منطقه دوم نیروی دریایی سپاه پاسداران، از توقیف یک نفتکش خارجی حامل یک میلیون لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس خبر داد.
او گفت: «در ۱۵ تیرماه نیروی دریایی سپاه در حال بازرسی یک فروند شناور با نام تجاری NADA2 بود که به صورت سازمانیافته مبادرت به قاچاق نفت و گاز جمهوری اسلامی در خلیج فارس میکرد که آمریکاییها برای ممانعت از این اقدام، یک سری تحرکات غیرحرفهای و مخاطرهآمیز انجام دادند.»
او گفت که نیروهای سپاه در زمان بازرسی و توقیف متوجه شدند که کاپیتان کشتی NADA2 با مرکز کنترل و فرماندهی آمریکاییها در منطقه «در حال مکالمه برای فرار» است.
پیشتر، در تاریخ ۱۶ تیر، خبرگزاری فارس در ایران نیز گزارش داده بود که شناورهای گشت دریایی نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس یک کشتی را با ۹۰۰ تن سوخت قاچاق و ۱۲ خدمه آن، با حکم قضایی توقیف کردند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سخنان زیراهی درباره مداخله آمریکاییها در رهگیری کشتی فوق، در خبرگزاریهای خارجی نیز بازتاب یافت. رویترز به نقل از او نوشت: «آمریکاییها چندین هواپیما، از جمله دو فروند جنگنده ای۱۰، و شناورهای گشتی را به محل اعزام کردند و تا آخرین لحظه کوشیدند مانع توقیف شناور متخلف شوند، اما کشتی در نهایت تا لنگرگاه بندر بوشهر برای سیر مراحل قانونی هدایت شد.»
تیم هاوکینز،سخنگوی ناوگان پنجم ایالات متحده، در گفتوگو با وبسایت المانیتور، توقیف کشتی را به دست سپاه تایید کرد.
او هفته گذشته، پس از این واقعه، گفته بود که نیروی دریایی آمریکا رهگیری کشتی را با اعزام نیروهایش در آبهای بینالمللی بررسی کرد و در نهایت به این ارزیابی رسید که وضعیت نیازی به واکنش بیشتر ندارد.
این رخداد، یکی از چندین واقعه در هفته گذشته در ارتباط با نیروهای ایرانی و کشتیرانی در خلیج فارس بود.
در یک رخداد دیگر، نیروی دریایی ایالات متحده اعلام کرد که پرسنل نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران چندین بار به سمت کشتیای به نام «ریچموند وویجر» شلیک کردند. این کشتی تحت مدیریت شرکت نفتی آمریکایی شورون و با پرچم باهاماس حرکت میکرد. پیش از آن، تهران ادعا کرده بود که کشتی مزبور در برخورد با شناورهای ایرانی باعث شده بود که پنج تن از نیروهای ایرانی مجروح شوند.
شورون برخورد آن کشتی را با شناورهای ایرانی رد کرد و گفت که نیروهای جمهوری اسلامی ایران درباره روند قانونی یا دستور قضایی، به کشتی اطلاعی ندادند.