رویترز: روسیه با کشتی و قطار سوخت در اختیار ایران می‌گذارد

برخی از محموله‌های سوخت وارداتی از روسیه، با کامیون از ایران به کشورهای همسایه از جمله عراق ارسال می‌شود

بخشی از این سوخت صادراتی روسیه، به مانند سال ۲۰۱۸، از طریق دریای خزر به ایران منتقل می‌شود OLGA MALTSEVA / POOL / AFP

ایران و روسیه، هر دو زیر فشار تحریم‌های بین‌المللی، به‌ همکاری‌های گسترده‌تر در بخش انرژی روی آورده‌اند. یافته‌های خبرگزاری رویترز نشان می‌دهد امسال برای اولین بار، روسیه از طریق راه‌آهن سوخت در اختیار ایران قرار داده و بخشی از نیاز دولت ایران به بنزین و گازوئیل، به‌ویژه در استان‌های شمالی کشور، را تامین کرده است.

با این حال، گزارش‌هایی است که نشان می‌دهد بخشی از این سوخت وارداتی نیز به مانند سال ۲۰۱۸ از طریق دریای خزر منتقل می‌شود. 

خبرگزاری رویترز در ابتدای گزارش اختصاصی که روز سه‌شنبه ۱۱ آوریل (۲۲ فروردین)، منتشر کرد به‌نقل از منابع آگاه خود نوشت ایران در ماه‌های فوریه و مارس سال جاری میلادی، ۳۰ هزار تن بنزین و گازوئیل از روسیه وارد کرده است.

یافته‌‌های خبرگزاری رویترز نشان می‌‌دهد بنزین و گازوئیل روسیه از طریق قزاقستان و سپس ترکمنستان به استان‌های شمالی ایران می‌رسد.

یک منبع ناشناس به خبرگزاری رویترز گفت: «برخی از محموله‌های سوخت وارداتی از روسیه، با کامیون از ایران به کشورهای همسایه از جمله عراق منتقل می‌شود.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به‌ نوشته رویترز، تحریم نفت‌ و گاز روسیه به‌شدت روی بازارهای جهانی تاثیر گذاشته است. این تحریم‌ها، نه‌فقط مشتری‌های سنتی نفت‌ و گاز روسیه در غرب را از ادامه خرید‌ها منصرف کرده است، بلکه روی فعالیت شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی نیز تاثیر گذاشته و آن‌ها را مجبور کرده است تا مسیرهای طولانی و متفاوتی را انتخاب کنند.

یک تاجر در بازار فرآورده‌های نفتی آسیای میانه به‌ خبرگزاری رویترز گفت: «هرچند ایران خودش تولید‌کننده نفت است و پالایشگاه‌های خودش را دارد، اما به‌تازگی، هم‌زمان با افزایش مصرف انرژی به‌ویژه در استان‌های شمالی، از روسیه سوخت وارد می‌کند.»

انتظار می‌رود هم‌زمان با تحریم‌های نفت‌ و گاز روسیه و نیازهای ایران، واردات سوخت از روسیه افزایش یابد. با این حال، انتقال سوخت از طریق راه‌آهن با مشکلات فنی روبرو است که ممکن است روی تجارت انرژی میان دو کشور تاثیر بگذارد.

بیشتر از جهان