مسئول دفتر رهبر جمهوری اسلامی می‌گوید خامنه‌ای «در سلامتی کامل» است

نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی همواره اخبار مربوط به بیماری او را تکذیب می‌کنند

-رهبر جمهوری اسلامی سال ۱۳۹۳ تحت عمل جراحی قرار گرفت-khamenei.ir

در حالی‌ که گزارش‌های غیررسمی از ابتلای علی خامنه‌ای به چندین بیماری حکایت دارد، نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی ایران پیوسته ادعای «سلامتی کامل» او را مطرح می‌کنند. در تازه‌ترین ادعا، محمد محمدی‌گلپایگانی، مسئول دفتر علی خامنه‌ای، به نزدیکی‌اش با رهبر جمهوری اسلامی اشاره کرد و مدعی شد که او «در سلامتی کامل است و مشکلی ندارد».

محمدی گلپایگانی که از سال ۱۳۶۸ تاکنون مسئولیت دفتر رهبر جمهوری اسلامی است، به‌طور تلویحی تایید کرد که ایرانیان معترض در جریان خیزش سراسری علی خامنه‌ای را هدف اعتراض‌های خود قرار دادند. او اعتراض‌های مردمی را «حمله به رهبر انقلاب» توصیف کرد و با «قائم خیمه» خواندن علی خامنه‌ای، گفت که او «جانشین خوب» روح‌الله خمینی است و همه اهدافش را یک‌به‌یک به ثمر می‌رساند.

گلپایگانی ضمن تایید این موضوع که برنامه موشکی جمهوری اسلامی ایران به‌طور مستقیم زیر نظر علی خامنه‌ای فعالیت می‌کند، گفت اسرائیل هیچ‌جا از «موشک‌های ما در امان نیست و جرات نمی‌کند به ما حمله کند».

مسئول دفتر علی خامنه‌ای در ادامه سخنانش به گزارش‌هایی که درباره بیماری علی خامنه‌ای منتشر می‌شود، اشاره کرد و مدعی شد که این گزارش‌ها «تبلیغ» است و صحت ندارد.

نزدیکان علی خامنه‌ای به جز یک‌ بار در شهریورماه ۱۳۹۳ که جراحی پروستات رهبر جمهوری اسلامی در بیمارستان بقیه‌الله تهران را تایید کردند، همواره اخبار مربوط به بیماری رهبر ۸۴ ساله جمهوری اسلامی را انکار می‌کنند.

به‌رغم این تکذیب‌ها، گزارش برخی منابع خبری آشکار می‌کند که علی خامنه‌ای همان‌طور که خود نیز گفته بود، «جسم ناقصی» دارد و بیمار است و گزارش‌های مربوط به بیماری و احتمال مرگ او هرازگاهی در رسانه‌ها و فضای مجازی خبرساز می‌شود.

اواخر شهریور ۱۴۰۱ اندکی قبل از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس امنیت اخلاقی تهران، روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی به نقل از چهار منبع آگاه خبر داد که علی خامنه‌ای زیرنظر تیمی از پزشکان در بستر بیماری است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در این گزارش، به نقل از یک منبع آگاه در سپاه پاسداران آمده بود که خامنه‌ای به دلیل «درد شدید در ناحیه شکم و تب بالا تحت عمل جراحی روده قرار گرفته و آن‌قدر ضعیف شده است که توان نشستن هم ندارد».

اندکی پس از انتشار این گزارش، نزدیکان علی خامنه‌ای دست‌به‌کار شدند و ضمن تکذیب گزارش نیویورک‌تایمز مقدمه دیدار رهبر جمهوری اسلامی با گروهی از دانشجویان را فراهم کردند. با این حال، نیویورک‌تایمز تاکید کرد که گزارش بیماری علی خامنه‌ای را با استناد به داده‌های «منابع ارشد» نوشته است و از آن عقب‌نشینی نمی‌کند.

طی سال‌های قبل نیز گزارش‌هایی از بیماری‌ جدی علی خامنه‌ای از جمله پیشرفت سرطان پروستاتش منتشر شده بود. سال ۱۳۹۹ نیز وقتی گمانه‌هایی مبنی بر بیماری رهبر جمهوری اسلامی و حتی مرگ او مطرح شد، مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ‌ و نشر آثار رهبری، در توییتی نوشت که او سالم است و مانند همیشه کارهایش را انجام می‌دهد.

بیماری علی خامنه‌ای از این نظر برای بسیاری از مردم ایران اهمیت دارد و در کانون توجه قرار می‌گیرد که آن‌ها بر این باورند حکمرانی تمامیت‌خواهانه رهبر مستبد جمهوری اسلامی با مرگ او به پایان می‌رسد و پایه‌های جمهوری اسلامی متزلزل می‌شود. ترس عمیق نزدیکان علی خامنه‌ای و انکار پیوسته بیماری‌اش نیز از این حقیقت پرده برمی‌دارد که حلقه اول یاران رهبر جمهوری اسلامی در هراس مداوم از مرگ احتمالی‌ او، به انکار بیماری‌اش متوسل می‌شوند.