چگونه بر استرس و افسردگی تابستانی غلبه کنیم؟

علائم اختلال احساسی فصل تابستان عبارت‌اند از آشفتگی و بی‌قراری، اضطراب، کاهش اشتها و کاهش وزن، بروز رفتار خشن، مشکل خواب

تابستان ما را تحت فشار زیادی می‌گذارد تا همان کاری را کنیم که بقیه می‌کنند‌ـ Canva

احتمالا «افسردگی زمستانی» به گوشتان خورده است، اما «افسردگی تابستانی» چطور؟

به گفته کارشناسان، در حالی که تابستان معمولا با تعطیلات و تفریح همراه است، فصل گرم‌تر می‌تواند استرس‌های خاص خودش را در پی داشته باشد.

دکتر سو وارما، روانپزشک و استاد روانشناسی دانشگاه نیویورک، به سی‌بی‌اس می‌گوید: «مردم معمولا وقتی به اختلال احساسی فصلی فکر می‌کنند، یاد افسردگی زمستانی می‌افتند. نمی‌دانند که در فصل تابستان ممکن است به نوعی سندروم فعالیت یا زودرنجی دچار شوند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او در ادامه می‌افزاید: «افراد به‌جای این‌که زیاد بخوابند یا زیاد بخورند، همان کاری موقع افسردگی زمستانی می‌کنند، بسیار فعال و مضطرب می‌شوند‌ــ گاهی شاید خوش‌خلق باشند، اما گاهی نیستند، و این می‌تواند اثر نامطلوبی روی افراد بگذارد.»

چه باعث می‌شود افراد در تابستان دچار استرس شوند؟ بخشی از آن برمی‌گردد به ترس از اینکه جا بمانند و فرصت را از دست بدهند.

وارما می‌گوید: «تابستان ما را تحت فشار زیادی می‌گذارد تا همان کاری را کنیم که بقیه می‌کنند یا احساس می‌کنیم باید برنامه‌ریزی می‌کردیم. و افراد با تردیدها و مشکلات اقتصادی که دارند، نمی‌خواهند کلی پول خرج تعطیلات کنند. با وجود این، صفحه‌های رسانه‌های اجتماعی‌شان را بالا و پایین می‌کنند و دیگران را می‌بینند که به همه جا سفر می‌کنند و کلی خوش می‌گذرانند.»

علاوه بر افزایش فشار برای انجام برخی کارها، ممکن است در ماه‌های تابستان کمک و پشتیبانی هم از دست داده باشید.

وارما توضیح می‌دهد: «مثلا اگر بچه کوچک دارید، ممکن است در طول سال کسی از فرزندتان مراقبت کند؛ اکنون در فصل تعطیلات این کمک را ندارید.»

افسردگی فصلی چه علائمی دارد؟

به نوشته کلینیک کلیولند، علائم اختلال احساسی فصل تابستان عبارت‌اند از آشفتگی و بی‌قراری، اضطراب، کاهش اشتها و کاهش وزن، بروز رفتار خشن، مشکل خواب.

راه مقابله با استرس تابستان چیست؟

وارما می‌گوید راه‌هایی برای مقابله با اختلال احساسی تابستانی وجود دارد. او توصیه می‌کند:

  • واقع‌بین باشید. انتظاراتتان (چه از خودتان چه از دیگران) را مدیریت کنید.
  • کارها را یکی یکی و قدم به قدم انجام دهید. برنامه‌ریزی و آمادگی برای تابستان می‌تواند به کاهش استرس کمک کند. هر روز یک کار کوچک انجام دهید، چه شستن لباس‌ها باشد چه آماده کردن بچه‌ها برای اردو.
  • اگر لازم شد، کمک بگیرید. آمار خودکشی در تابستان به‌دلیل آشفتگی و زودرنجی و بی‌خوابی افزایش پیدا می‌کند.

وارما تاکید می‌کند اگر با اختلال احساسی فصلی دست‌و‌پنجه نرم می‌کنید، حتما به پزشک مراجعه کنید. او می‌افزاید بسیاری از افراد دچار اختلال احساسی فصلی ممکن است سابقه شخصی یا خانوادگی اختلال دوقطبی داشته باشند.

بیشتر از زندگی