برگزاری نخستین نشست شورای امنیت درباره هوش مصنوعی

به‌گفته دبیرکل سازمان ملل، هوش مصنوعی می‌تواند موجب تشدید تبعیض‌ها و تقویت حکومت‌های استبدادی شود

نخستین نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل، با هدف بررسی ابعاد و پیامدهای گسترش استفاده از هوش مصنوعی برگزار شد. شورای امنیت سازمان ملل، عهده‌دار حفظ صلح و امنیت بین‌‌المللی است. در حال حاضر، نگرانی‌های جدی درباره پیامدهای امنیتی استفاده از هوش مصنوعی و چگونگی استفاده از آن وجود دارد.

کارشناسان پرشماری در حوزه‌های مختلف، درباره خطرات بهره‌گیری از هوش مصنوعی برای آینده انسان‌ها هشدار داده‌اند. این نشست ويژه روز سه‌شنبه به ابتکار دولت بریتانیا، در مقر اصلی سازمان ملل در نیویورک برگزار شد.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، روز سه‌شنبه ۱۸ ژوئیه (۲۷ تیرماه ۱۴۰۲) ضمن قدردانی از بریتانیا برای برگزاری اولین نشست ويژه درباره هوش مصنوعی در شورای امنیت، به ظرفیت‌‌های هوش مصنوعی برای توسعه جوامع انسانی و دستیابی به اهداف آموزشی، بهداشتی و مقابله با بحران‌های آب‌و‌هوایی اشاره کرد.

با این حال، دبیر کل سازمان ملل در بخش‌های مختلف صحبت‌های خود درباره دامنه پیامدهای استفاده از هوش مصنوعی هشدار داد. گوترش به ارزیابی‌های کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل اشاره کرد و گفت: «هوش مصنوعی می‌تواند موجب تشدید تبعیض‌ها یا تقویت نظارت‌ها در حکومت‌های استبدادی شود.»

به‌گفته دبیرکل سازمان ملل، سوءاستفاده از هوش مصنوعی می‌‌تواند به «سطح وحشتناکی» از مرگ‌ومیر بینجامد و پرسش‌های اخلاقی را درباره مسئولیت‌‌پذیری و تصمیم‌های مرگبار مطرح کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دبیرکل سازمان ملل همچنین درباره سرعت گسترش هوش مصنوعی در نشر «اطلاعات نادرست» هشدار داد و گفت تداوم چنین وضعیتی به دموکراسی‌ها و ثبات جهانی ضربه خواهد زد.

در این میان، جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا که کشورش ریاست دوره‌ای شورای امنیت را بر عهده دارد، خواهان اعمال «حکمرانی جهانی» بر هوش مصنوعی شد.

به گفته وزیر خارجه بریتانیا، هوش مصنوعی مرز نمی‌شناسد و به‌طور بنیادین می‌تواند تمامی سویه‌های زندگی انسان‌ها را تغییر دهد.

به‌گفته وزیر خارجه بریتانیا، فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی قادرند «ثبات راهبردی جهان» را تقویت یا مختل کنند.

از ابتدای سال جاری میلادی، هم‌زمان با معرفی چت‌بات جی‌پی‌تی، گفت‌وگوهای عمومی درباره پیامدهای استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی افزایش یافته است. در این میان، مقام‌های بسیاری از کشورها، سعی می‌‌کنند با تدوین مقرراتی مشخص، نظارت‌ روی توسعه برنامه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی را افزایش دهند.

بیشتر از جهان