وزش باد شدید و گردوخاک ۱۴ استان ایران را در برمی‌گیرد

جمهوری اسلامی ایران برای حل بحران آب و کاهش پیامدهای خشکسالی برنامه‌‌ کارآمدی ندارد

بحران ریزگردها از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب ایران را درگیر کرده است‌ــ موج‌نیوز

با تداوم طوفان‌های شن و به هوا برخاستن گردوخاک در استان‌های مختلف ایران، سازمان هواشناسی از وضعیت جوی سطح زرد در ۱۴ استان در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه، دوم و سوم مرداد، خبر داد و اعلام کرد کیفیت هوا در این استان‌ها کاهش می‌یابد.

بر مبنای گزارش سازمان هواشناسی، روز دوشنبه وزش باد شدید همراه با گردوخاک استان‌های خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، کرمان، سیستان و بلوچستان، یزد، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، جنوب سمنان، قم، مرکزی و جنوب تهران را فرا می‌گیرد. این وضعیت روز سه‌شنبه نیز در این استان‌ها ادامه می‌یابد، ضمن اینکه در این روز استان‌های خوزستان و بوشهر نیز با وزش باد شدید همراه با گردوخاک مواجه خواهند شد.

هم‌زمان با وزش باد شدید و گردوخاک، احتمال کاهش شعاع دید، کاهش کیفیت هوا، طوفان شن، خسارت به تجهیزات شهری و برون‌شهری، سقوط از ارتفاع و شکستن درختان وجود دارد. طوفان‌های شن و خیزش گردوخاک از مهم‌ترین پیامدهای خشکسالی و تغییرات اقلیمی است که در ماه‌های گرم سال تشدید می‌شود.

در هفته‌های اخیر هم‌زمان با افزایش دمای هوا، طوفان‌های گردوخاک مناطق وسیعی از ایران را فرا گرفت و بسیاری از ساکنان این مناطق را روانه مراکز درمانی کرد. احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی، به خبرگزاری ایسنا گفت برای دو هفته اول مرداد، دمایی بیش‌از‌حدمعمول پیش‌بینی می‌شود و در هیچ نقطه از ایران نمی‌توانیم انتظار دمای معمولی داشته باشیم. به گفته او، این وضعیت ممکن است در شهریور و مهر نیز ادامه پیدا کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

افزایش غیرعادی دمای هوا از آن جهت اهمیت مضاعف دارد که با تداوم این وضعیت به‌احتمال‌زیاد طوفان‌های شن و گردوخاک نیز ادامه می‌یابند و این در حالی است که مقام‌های جمهوری اسلامی ایران همچنان برای حل بحران آب و کاهش پیامدهای خشکسالی برنامه‌ کارآمدی ندارند.

کارشناسان بارها تاکید کرده‌اند بحران ریزگردها که اکنون از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب ایران را درگیر کرده‌، معلول مدیریت ناکارآمد آب در جمهوری اسلامی ایران‌ است؛ بحرانی که به قیمت جان و سلامتی مردم تمام می‌شود و مسئولان با نسبت دادن کامل این بحران به خشکسالی‌های اخیر از خود سلب مسئولیت می‌کنند.

مجید محبی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان، روز دوشنبه به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت که موج جدید وزش باد از ۲۷ تیرماه تاکنون یک هزار و ۵۸۰ نفر از ساکنان شهرستان‌های زابل، زهک، هامون، هیرمند و نیمروز را روانه مراکز درمانی کرده است که از این تعداد، ۱۰۲ نفر همچنان بستری‌اند. آمارهایی که محبی روزهای قبل از تعداد مراجعان به مراکز درمانی در پی طوفان‌های شن ارائه کرده بود، هم قابل‌توجه بود.

علاوه بر سیستان و بلوچستان که در پی بادهای ۱۲۰روزه سیستان با طوفان‌های شن درگیر است، گردوغبار در استان‌های شرقی، جنوب شرقی و شمال شرقی ایران هم وجود دارد. به‌تازگی عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییرات اقلیمی وزارت بهداشت، اعلام کرد حدود نیمی از جمعیت ایران با طوفان‌های گردوغبار که بر سلامتی مردم اثرگذارند، مواجه‌اند.

پیش‌ از او علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست، گفته بود طوفان‌های گردوغبار ۲۶ استان ایران را درگیر کرده‌اند. به گفته او، ۲۷۰ میلیون هکتار کانون گردوغبار در اطراف ایران وجود دارد و ۱۲۷ میلیون تن گردوغبار در این کانون‌ها تولید می‌شود.