وزیر‌خارجه سوریه برای «گسترش‌ روابط تجاری با حکومت ایران» وارد تهران شد

به گفته خبرگزاری تسنیم، سفر وزیرخارجه سوریه به تهران، پس از سفر ابراهیم رئیسی به دمشق در اردیبهشت برنامه‌ریزی شده است.

سفر وزیر خارجه سوریه به تهران - ATTA KENARE / AFP

فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه، یکشنبه، ۸ مرداد (۳۰ ژوئیه)، وارد تهران ‌شد. 

به‌ گزارش رسانه‌های حکومتی در ایران، مقداد همراه با وزیر اقتصاد وارتباطات دولت بشار اسد به تهران سفر‌کرده‌ است. 

شفیق دیوب، سفیرسوریه در تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری حکومتی تسنیم تصریح کرد که این سفر وزیران دولت سوریه به تهران، به منظور رفع تمامی موانع در زمینه‌های اقتصادی و تجاری بین دو کشور انجام‌ گرفته‌ است. 

دولت بشار اسد که در ۱۲ سال گذشته با حمایت‌های جمهوری‌اسلامی ایران و روسیه توانسته است قدرت را در سوریه حفظ کند، پس از یک دهه قطع روابط با کشورهای ثروتمند عرب حوزه خلیج فارس، دوباره روابط دیپلماتیک را با این کشورها ازسرگرفته‌ است. 

رسانه‌های سوری در ماه‌های اخیر، از سرمایه‌گذاری‌ گسترده شرکت‌های سعودی و اماراتی در سوریه خبر می‌دهند. جمهوری‌اسلامی ایران نگران است که با حضور کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در سوریه، منافع اقتصادی خود را در جریان بازسازی این کشور ازدست بدهد. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سفر هیئت بلندپایه سیاسی-اقتصادی سوریه به ایران، از نتایج سفر ابراهیم رئیسی به دمشق در اردیبهشت و قول رئیس جمهوری سوریه به همتای ایرانی‌اش در زمینه گسترش همکاری‌ها، به‌شمار می‌رود. 

خبرگزاری تسنیم همچنین اعلام ‌کرد که در سفر فیصل مقداد به تهران، چندین تفاهمنامه و برنامه جامع همکاری‌های مشترک و بلندمدت بین ایران و سوریه به امضا می‌رسد.

 دولت جمهوری‌اسلامی ایران اعلام‌ کرد که تهران و دمشق برای پیشبرد پروژه‌های مشترک در زمینه کشاورزی، منابع طبیعی، راه‌آهن، تجارت هوایی، مناطق آزاد، صنعت نفت و ارتباطات و فناوری‌های پیشرفته به توافق رسیده‌اند. 

اردیبهشت‌ گذشته، دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه اعلام‌ کرد که در سال جاری میلادی، مبادلات تجاری بین تهران و دمشق ۱۱ درصد افزایش یافته ‌است. 

با این‌ حال، کارشناسان اقتصادی می‌گویند که به ‌دلیل تحریم‌های اقتصادی که هم شامل جمهوری‌اسلامی ایران است و هم شامل حکومت بشار اسد، سرمایه‌گذاری در سوریه پس از جنگ، بسیار دشوارتر از تصورات و پیش‌بینی‌ها است. افزون بر این، در صورت لغو تحریم‌های اقتصادی علیه دولت اسد، ابرقدرت‌های اقتصادی مانند چین، سرمایه‌گذاری‌های خود را در سوریه گسترش‌ می‌دهند و می‌توانند بسیاری از رقبا را، از جمله جمهوری‌اسلامی ایران که خود تحت شدیدترین تحریم‌های جهانی است، از میدان به‌در کنند.