وزارت صنعت و تجارت طالبان، روز پنجشنبه ۱۲ مرداد (سوم اوت)، اعلام کرد که قراردادی به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون دلار آمریکایی میان بخش خصوصی افغانستان و قزاقستان در شهر آستانه امضا شده است.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است که این سطح همکاری در نشست دوجانبه میان هیئت طالبان به رهبری نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت و سریک ژومانگارین، معاون نخستوزیر قزاقستان، صورت گرفته است.
در این بیانیه آمده است: «در این نشست هیئت دو طرف در رابطه با نتایج نشستهای تواصل تجارتی و برگزاری نمایشگاههای قزاق–افغان، تسهیلات در عرصه ترانزیت و تجارت، بانکداری میان دو کشور، تکنولوژیهای جدید مدیریت آبیاری و حفظ آب، مراکز لجستیکی در بندرهای آقینه و تورغندی، خانه تجارت قزاقستان در هرات، ترانزیت سهجانبه، هزینه حملونقل کالاها و آوردن تسهیلات در عرصه حملونقل و در مجموع افزایش سطح تجارت، سرمایهگذاریها و امضای موافقتنامهها بحث صورت گرفت.»
جریان امضای قرادادهای دوجانبه بین سکتورهای خصوصی افغانستان و قزاقستان در حضور محترم الحاج نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت ا.ا.ا و آقای ژومان گارین سریک مکاشیوویچ معاون نخست وزیر و وزیر تجارت و همگرایی آن کشور در شهر آستانه pic.twitter.com/4YGRyTuvus
— Ministry of Industry & Commerce AFG (@MoICAfghanistan) August 3, 2023
وزیر صنعت و تجارت طالبان با گروهی از سرمایهگذاران افغان به قزاقستان سفر کرده و نمایشگاه مشترک افغانستان و قزاقستان نیز در آستانه، پایتخت قزاقستان، برپا شده است.
وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرد که در این نمایشگاه ۳۵۰ نفر بهنمایندگی از بخش خصوصی افغانستان شرکت کردهاند و ۷۰ غرفه به سرمایهگذاران افغان اختصاص دادهاند.
حکومت طالبان تلاش میکند روابط بازرگانی و اقتصادیاش را با کشورهای آسیای مرکزی افزایش دهد. مقامهای طالبان امیدوارند که بتوانند کشورهای آسیای میانه را به آسیای جنوبی وصل کنند و ازطریق ترانزیت درآمد کسب کنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
برگزاری نمایشگاه برای محصولات تولیدی افغانستان موجب میشود که سرمایهگذاران افغان به افزایش سرمایهگذاری در قزاقستان علاقهمند شوند.
افغانستان در دوران حکومت طالبان، با بحران شدید مالی مواجه است و حکومت طالبان تحت تحریم کشورهای غربی قرار دارد، به همین دلیل این گروه تلاش میکنند روابط اقتصادی بیشتری با کشورهای منطقه داشته باشند.
قزاقستان نیز تلاش میکند همکاری و تعامل بیشتری با حکومت طالبان داشته باشد. پیشتر، مقامهای وزارت خارجه قزاقستان گفته بودند که از این پس طالبان را بهعنوان یک گروه تروریستی نمیشناسند.