پس از واژگونی یک قایق حامل مهاجران که قصد عبور از کانال مانش میان فرانسه و بریتانیا را داشت، دستکم شش نفر جانشان را از دست دادند و بیش از ۵۰ نفر نجات یافتند.
به گزارش رویترز، یکی از مقامهای محلی فرانسوی در این زمینه گفت که عملیات نجات گسترده حوالی ساعت شش صبح همزمان با تلاش دهها قایق حامل مهاجران برای عبور همزمان از کانال مانش آغاز شد.
او با اشاره به اینکه تعدادی از قایقها با مشکلات جدی مواجه بودند، افزود: «در نزدیکی شهر ساحلی سانگات اجساد برخی از پناهجویان پیدا شد. واژگونی این قایقها سبب جان باختن دستکم شش کشته شده و عملیات جستوجو و نجات ادامه دارد.»
کانال مانش بهعنوان گذرگاه میان فرانسه و بریتانیا یکی از شلوغترین مسیرهای کشتیرانی در جهان است و موجهای قوی در این کانال، باعث میشود عبور قایقهای کوچک از این مسیر بسیار خطرناک باشد. با وجود تمام تهدیدها، هزاران پناهجو همچنان تلاش میکنند که با عبور از کانال مانش خودشان را به بریتانیا برسانند. این در حالی است که قاچاقچیان انسان بدون توجه به خطرهای جانی، قایقهای فرسوده را با تعداد بسیار زیادی مسافر روانه این سفر غیرمجاز دریایی میکنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
آن ثورل، یکی از داوطلبهای نجات مهاجران در کانال مانش درباره آنچه از این حادثه دیده است، گفت: «تعداد سرنشینان خیلی زیاد بود و ما موفق شدیم ۵۴ نفر را نجات دهیم.»
الیزابت بورن، نخستوزیر فرانسه، در واکنش به خبر واژگونی تازه قایق مهاجران در کانال مانش گفت که کارشناسانی را به منطقه اعزام میکند و در همین حال، در رسانه اجتماعی ایکس در ارتباط با جان باختن قربانیان اظهار تاسف کرد.
سوئلا براورمن، وزیر کشور بریتانیا، نیز گفت برای کسانی که در این حادثه غمانگیز جانشان را از دست دادند متاثر است و از همکاری مقامهای بریتانیا با کشور فرانسه برای نجات جان مهاجران خبر داد.
در همین حال، گارد ساحلی بریتانیا اعلام کرد که در عملیات جداگانهای در روز شنبه همه سرنشینان یک قایق کوچک شامل پناهجویان را در کانال مانش نجات داده است.
آمارهای دولت بریتانیا نشان میدهد که تعداد عبور مهاجران از کانال مانش از ابتدای سال ۲۰۱۸ تاکنون از ۱۰۰ هزار نفر فراتر رفته است. فقط در چند ماهه ابتدایی سال جاری میلادی، نزدیک به ۱۶ هزار پناهجو از این مسیر عبور کرده و خودشان را به بریتانیا رساندهاند.
دولت ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، هفته گذشته از تلاش برای کاهش تعداد پناهجویان خبر داد به این امید که حمایت رایدهندگان را در نظرسنجیها جلب کند. او توقف ورود قایقهای کوچک پناهجویان را یکی از پنج اولویت اصلی دولت محافظهکار خود معرفی کرده است.
این در حالی است که فرانسه از بریتانیا خواسته است مسیر قانونی برای پناهجویان را باز کند تا از به خطر انداختن جانشان جلوگیری شود.