تشکیل پرونده قضایی برای حسن روحانی در دادسرای ویژه روحانیت‌

مسعود ستایشی: حسن میرکاظمی معروف به حسن رعیت به ۲۵ سال حبس محکوم شده و در حال حاضر در زندان است

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه‌ــ برنا

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه، در نشست خبری روز سه‌شنبه ۲۴ مرداد اعلام کرد که برای حسن روحانی، رئیس‌جمهوری پیشین، پرونده‌هایی در دادسرای ویژه روحانیت تشکیل شده است.

به گزارش رسانه‌های داخلی، ستایشی در پاسخ به سوالی مبنی بر تخلفات حسن روحانی در مداخلات ارزی همچنین مداخلات در حوزه بورس، گفت: «با توجه به اینکه نامبرده در کسوت روحانیت قرار دارد، برای او در دادستانی ویژه روحانیت با حفظ حوزه قضایی مربوطه پرونده‌هایی تشکیل شده است.»

سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده حسن میرکاظمی، معروف به حسن رعیت، در ارتباط با پرونده اکبر طبری و بانک سرمایه گفت: «این فرد بر اساس دادنامه دیوان عالی به ۲۵ سال حبس محکوم شده و در حال حاضر در زندان است و به لحاظ تادیه حقوق متصوره اگر لازم باشد، تحت‌الحفظ کارها را در بیرون زندان انجام می‌دهد.»

حسن میرکاظمی (رعیت) در مرداد‌ ۱۳۹۸ به اتهام فساد مالی دستگیر شد و فروردین ۱۴۰۰ نخستین جلسه محاکمه‌اش برگزار شد. رعیت نخستین بار به دلیل انتشار عکسی از او در حال سرکوب معترضان به نتایج انتخابات ۱۳۸۸ معروف شد. در آن تصویر، او در حالی که کلتی در دست دارد، سوار بر موتور در خیابان‌های تهران جولان می‌دهد.

مسعود ستایشی در بخش دیگری از گفته‌هایش، با اشاره به تعطیلی زندان رجایی‌شهر، این اتفاق را از خواسته‌های مردم استان البرز دانست و گفت: «ندامتگاه رجایی‌شهر برای مردم مشکلات فرهنگی ایجاد کرده و تعطیلی این زندان به مطالبه دیرینه مردم تبدیل شده بود که این مطالبه در سفر استانی رئیس قوه قضاییه به البرز شنیده و در کمترین زمان و به بهترین کیفیت پاسخ داده شد.»

زندان رجایی‌شهر کرج که پیش از این «زندان گوهردشت» نام داشت، در طبقه‌بندی سازمان زندان‌ها به عنوان محل نگهداری محکومان جرائم خشن شناخته می‌شود. با این حال قوه قضاییه در این سال‌ها، زندانیان سیاسی و عقیدتی را هم در این زندان نگهداری کرده است.

حکومت در حالی این زندان را پس از سال‌ها، «مخل امنیت مردم منطقه» شناخته و تعطیل کرده است که آذرماه گذشته در جریان خیزش سراسری، جمعی از زندانیان سیاسی محبوس در زندان رجایی‌شهر کرج در نامه‌ای، از دبیرکل سازمان ملل، شورای حقوق بشر و شورای امنیت سازمان ملل خواستند برای تحقیق فوری درباره بازداشتگاه‌های مخفی در زندان‌های جمهوری اسلامی از اهرم‌های حقوقی بین‌المللی استفاده کنند. امضاکنندگان این نامه زندان رجایی‌شهر را زندان «کشتار و اعدام» نامیدند و خطاب به دبیرکل سازمان ملل نوشتند: «زندان رجایی‌شهر یکی از صدها زندان مملو از انسان‌های اسیر در دست رژیم جنایتکار و به معنای واقعی تروریست است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بخش دیگری از نشست خبری مسعود ستایشی به ادعای وزارت اطلاعات مبنی بر انهدام یک گروه تروریستی اختصاص داشت که وزارت اطلاعات مدعی شده است سرکردگانش در هلند و دانمارک حضور دارند. ستایشی در پاسخ به این سوال که قوه قضاییه در مقابل این اقدام اروپا در میزبانی و حمایت از تروریست‌ها چه اقدام‌های بین‌المللی انجام داده است، به بیان توضیحاتی کلی اکتفا کرد و گفت: «به صورت کلی می‌گویم که عده‌ای از تروریست‌ها دستگیر شدند و در حال شناسایی و دستگیری سایر افراد مرتبط با تروریست‌ها هستیم.»

سخنگوی قوه قضائیه به سوالی درباره توییت سفیر انگلستان در روز خبرنگار، با اظهاراتی تندی واکنش نشان داد و گفت: «نماینده یک کشور سلطنتی باید سابقه سیلی خوردنش از مردم ایران را که در اثر دخالت‌ها صورت گرفت، در اتاق کارش نصب کند. در این صورت دیگر به خود اجازه چنین جسارت‌هایی را نخواهد داد. وزارت امور خارجه اقدام‌های لازم را در دستور کار قرار داده و قوه قضاییه اجازه هیچ دخالتی را نمی‌دهد.»

سایمون شرکلیف، سفیر انگلستان، در روز خبرنگار توییت کرده بود: «ایران ۱۷ مرداد را روز خبرنگار نام‌گذاری کرده است. ادای احترام می‌کنیم به خبرنگارانی که اجازه ندارند کارشان را انجام دهند و امنیتشان را در خطر می‌بینند. بار دیگر از جمهوری اسلامی ایران می‌خواهیم آن‌هایی را که خودسرانه بازداشت کرده است، آزاد کند؛ از جمله خبرنگارها».

سفیر انگلستان پس از این توییت به وزارت امور خارجه احضار شد.

ستایشی درباره آخرین وضعیت پرونده آرمان علی‌وردی گفت: «این پرونده هشت متهم دارد و اتهام‌های مختلفی از جمله قتل، محاربه، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی برایشان مطرح است که امیدواریم تا پایان ماه جاری پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری ۱ استان تهران ارسال شود.»

قوه قضاییه متهمان پرونده شهرک اکباتان را به «قتل و مشارکت در قتل» یک بسیجی به نام آرمان علی‌وردی متهم کرده و از برخی از آن‌ها زیر شکنجه‌های شدید اعتراف گرفته است. آرمان علی‌وردی عضو بسیج یگان امنیتی امام رضا و طلبه حوزه علمیه آیت‌الله مجتهدی معرفی شده و گفته می‌شود ساکن شهران در تهران بوده است. او روز ۴ آبان با هدف سرکوب مردم معترض به شهرک اکباتان رفت و بنا بر ادعای نهادهای امنیتی و انتظامی، در جریان اعتراض‌های خیابانی زخمی شد و سپس در بیمارستان جان باخت.

بخش دیگری از گفته‌های ستایشی به تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا اختصاص داشت. او در این زمینه مدعی گروگان‌گیری شهروندان ایرانی شد و گفت: «تفاهمی صورت گرفته و در این تفاهم تعدادی از زندانیان آزاد می‌شوند. این زندانیان اتباع ما در زندان‌های خارج از کشور بودند که گرفتار شده بودند و گروگان‌گیری صورت گرفته بود و بی‌گناه در زندان‌ها نگه داشته شده‌اند. آزادی و استخراج آن‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد.»

او در حالی ادعای گروگان‌گیری را مطرح می‌کند که جمهوری اسلامی بارها با توسل به راهبرد گروگان‌گیری شهروندان خارجی و دوتابعیتی، موفق به باج‌گیری از غرب شده است و این بار با آزادی پنج شهروند آمریکایی و بریتانیایی، شش میلیارد دلار از اموال بلوکه‌شده‌اش را دریافت می‌کند.