وزارت دفاع جمهوری اسلامی: عملیات خرابکارانه را خنثی کردیم

نورنیوز مدعی شد اسرائیل قصد داشته است قطعات معیوب و تجهیزشده به ایران بفرستد

نورنیوز مدعی شد که این پروژه یکی از پیچیده‌ترین پروژه‌های اطلاعاتی و امنیتی سال‌های اخیر بوده است ــ ایرنا

دفتر حفاظت اطلاعات وزارت دفاع جمهوری اسلامی اعلام کرد که از یک خرابکاری که آن را به اسرئیل نسبت داد، جلوگیری کرده و به «شبکه خرابکاران صنعتی وابسته به موساد» ضربه سنگینی زده است.

نورنیوز، رسانه وابسته به شورای عالی امنیت ملی، با انتشار این خبر مدعی شد که این پروژه یکی از پیچیده‌ترین پروژه‌های اطلاعاتی و امنیتی سال‌های اخیر بوده است. این رسانه از قول یک مقام مسئول در سازمان حفاظت اطلاعات وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که نام از او نبرد، نوشت: «با توجه به تاثیرگذاری راهبردی قدرت موشکی جمهوری اسلامی ایران در ایجاد بازدارندگی در برابر تهدیدهای دشمنان قسم‌خورده ملت ایران، صنایع موشکی همواره از اهداف سرویس‌های جاسوسی در زمینه خرابکاری صنعتی بوده است.»

خبرگزاری تسنیم نیز به نقل از یک منبع در سازمان حفاظت اطلاعات وزارت دفاع جمهوری اسلامی نوشت: «طی ماه‌های گذشته شبکه‌ای کاملا حرفه‌ای قصد داشت با همکاری برخی عوامل نفوذی قطعات معیوب و تجهیز شده را برای به‌کارگیری در تولید موشک‌های پیشرفته در صنایع موشکی وزارت دفاع به چرخه تولید وارد کند.»

به نوشته تسنیم، این شبکه «متلاشی» شد و «افسران خارجی و عوامل داخلی آن شناسایی شدند.»

خبرگزاری‌های ایران به نام و جزییات این عوامل داخلی و یا افسران خارجی اشاره‌ای نکرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

خرابکاری در تاسیسات نظامی و هسته‌ای جمهوری اسلامی پیش از این نیز سابقه داشته است. در اوایل خرداد ماه سال ۱۴۰۱رسانه‌های ایران گزارش دادند که در حادثه‌ای در مرکز نظامی پارچین یک مهندس کشته و یک کارمند زخمی شده است.در فروردین ۱۴۰۰ نیز اعلام شد در بخشی از شبکه توزیع برق تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم نطنز که قسمتی از آن در عمق ۴۰ تا ۵۰ متری زمین قرار دارد، حادثه‌ای رخ داده‌ است.

طبق ادعای برخی منابع، در این مرکز غنی‌سازی اورانیوم «چندین هزار» دستگاه سانتریفیوژ آسیب دید و از بین رفت. اندکی بعد، کانال ۱۲ اسرائیل در گزارشی درباره انفجار نطنز نوشت: «فردی که مسئول انفجار نطنز بود، خودش ستون‌های مرمری را که سانتریفیوژها روی آن قرار می‌گرفتند، در ساخت اولیه ساختمان نطنز ارائه کرده بود و سازندگان خبر نداشتند که این ستون‌ها حاوی مقدار زیادی مواد منفجره‌اند.»

مسئول امنیتی در گفت‌وگو با نورنیوز مدعی شد: «صنایع موشکی وزارت دفاع علاوه بر تولید قدرت نظامی و دفاعی قابل‌ملاحظه برای کشور، بستر مناسبی برای به دام انداختن شبکه‌های پیچیده جاسوسی و نفوذ و وارد کردن ضربات اساسی به ظرفیت‌های اطلاعاتی سرویس‌های حریف بوده است.»

او اعلام کرد که طی ماه‌های گذشته شبکه‌ای قصد داشت با همکاری «عوامل نفوذی» قطعات معیوب و تجهیزشده را برای به‌کارگیری در تولید موشک‌های پیشرفته در صنایع موشکی وزارت دفاع به چرخه تولید وارد کند. این رسانه مدعی‌ است که سازمان حفاظت اطلاعات وزارت دفاع  این عوامل را شناسایی کرده است.

نورنیوز همچنین با نسبت دادن این اقدام به سازمان موساد اعلام کرد که این شبکه قصد داشت با فروش قطعه تجهیزشده، موشک‌های تولیدشده را به ابزاری انفجاری برای ضربه زدن به خطوط صنعتی و کارکنان شاغل در این حوزه تبدیل کند. 

این مقام امنیتی همچنین مدعی شد که «کلیه مسیرها و فعالیت‌های موساد برای تامین و انتقال قطعه موردنظر آنان به همراه افسران خارجی و عوامل داخلی آنان شناسایی شدند و در چتر اطلاعاتی قرار گرفتند».