حسین امیرعبداللهیان در بیروت و تاکید بر انتخاب رئیس‌جمهوری لبنان 

«تهران نمی‌خواهد در رقابت‌های ریاست‌جمهوری لبنان مداخله کند و این بر عهده رهبران لبنانی است تا رئیس‌جمهوری خود را انتخاب کنند»

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، روز پنجشنبه ۹ شهریور (‌۳۱ اوت)، پس از دیدار با مقامات ارشد سوریه در دمشق، وارد بیروت شد.

او صبح پنجشنبه در دمشق با بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، ملاقات کرد.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی در بدو ورود به فرودگاه بین‌المللی بیروت، در یک نشست خبری بار دیگر بر خواست لبنان برای پایان دادن به خلأ ۱۰ ماهه حکومت‌داری و لزوم انتخاب هرچه زودتر رئیس‌جمهوری تاکید کرد. 

امیرعبداللهیان گفت:‌ «ایران فقط خیر لبنان را می‌خواهد»‌ و افزود:‌ «تهران نمی‌خواهد در رقابت‌های ریاست‌جمهوری لبنان مداخله کند و این بر عهده رهبران لبنانی است تا رئیس‌جمهوری خود را انتخاب کنند.»

او در کنفرانس خبری فوق، از کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خواست تا در چارچوب همکاری‌های همه‌جانبه اقتصادی و تجاری به بهبود وضعیت اقتصاد لبنان کمک کنند. او تاکید کرد که حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از لبنان ادامه خواهد داشت.

این چهارمین سفر امیرعبداللهیان به لبنان در چهار ماه گذشته است و پیش‌بینی می‌شود که در این سفر با نجیب میقاتی، نخست‌وزیر موقت لبنان، نبیه بری، رئیس‌ مجلس و حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله، ملاقات کند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سفر قبلی امیرعبداللهیان به بیروت در ماه آوریل و یک ماه پس از آن بود که جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، دو رقیب عمده‌ نفت‌خیز در خاورمیانه، پس از چند سال تنش با عادی‌سازی مناسبات خود موافقت کردند. 

خبرگزاری ایرنا نوشته است که وزیر خارجه جمهوری اسلامی درباره رایزنی‌های خود با مقامات عربستان سعودی گفت: «طبعا در گفت‌وگوهایی که با مقامات عربستان سعودی انجام شد ما عبارات مثبت و سازنده‌ای را از آنها درباره کمک به وضعیت لبنان شنیدیم.» 

حسین امیرعبداللهیان چند هفته پیش به ریاض سفر کرد و در ۲۷ مرداد در جده با شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، ملاقات و گفت‌وگو کرد. گفت‌وگوی پشت درهای بسته آنان بالاترین سطح مذاکرات دو طرف پس از توافق تهران و ریاض در ماه مارس برای ازسرگیری مناسبات دیپلماتیک بود. 

جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی هر دو در لبنان نفوذ دارند و تحلیلگران می‌گویند هر گونه نزدیکی تهران و ریاض بر لبنان تاثیرگذار است. 

گروه مسلح شیعه و اسلام‌گرای حزب‌الله متحد کلیدی جمهوری اسلامی ایران در لبنان به شمار می‌رود.