متماز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، طالبان را به ساختن سازههای غیرقانونی و تیراندازی بیرویه و شلیک بیدلیل متهم کرد.
او ادعا کرد که افغانستان اجازه میدهد که از خاک این کشور برای حملههای تروریستی در پاکستان استفاده شود.
اما طالبان اتهام حکومت پاکستان را مبنی بر اینکه آنها در مسدود شدن گذرگاه مرزی تورخم مقصرند، رد کردند.
پیشتر، وزارت خارجه طالبان بیانیهای صادر کرد و گفت که نیروهای مرزی پاکستان چهارشنبه هفته گذشته به نیروهایشان که در حال باسازی یک پاسگاه امنیتی بودند، شلیک کردند و پس از آن اقدام به مسدود کردن گذرگاه تورخم کردند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این وزارتخانه طالبان از حکومت پاکستان خواسته بود که هر چه زودتر گذرگاه تورخم را باز کند و از متضرر شدن بیشتر سرمایهگذاران هر دو کشور جلوگیری کند.
در واکنش به مسدود شدن گذرگاه تورخم، شماری از بازرگانان، مسافران و ساکنان ننگرهار دوشنبه ۲۰ شهریور اعتراض کردند و از حکومت پاکستان خواستند که این گذرگاه را بیدرنگ باز کند.
شمار زیادی از شهروندان افغان به پاکستان رفتوآمد دارند و گذرگاه تورخم یکی از مسیرهای پرتردد میان افغانستان و پاکستان است. برخی افغانها هم که برای درمان به پاکستان سفر میکنند، با مسدود شدن گذرگاه تورخم پشت مرز گیر کردهاند.
پیشتر، مقامهای پاکستانی ادعا کرده بودند که تحریک طالبان پاکستانی (تیتیپی) در افغانستان پناهگاه دارد و حملهها را از داخل خاک این کشور سازماندهی میکند.
افزایش حملههای تیتیپی در داخل خاک پاکستان، باعث شکلگیری تنش لفظی میان حکومت طالبان و پاکستان شده است.
بهتازگی، انورالحق کاکر، نخستوزیر موقت پاکستان، گفته است که افغانستان حکومت قانونی ندارد.
او گفت مناطقی را که مرز مشترک با افغانستان و ایالت خیبرپختونخوا دارند، تحت نظر دارند.
او افزود: «همانطور که برخی میگویند، باید در عرصه دیپلماتیک نیز واقعیت را نادیده نگیریم که آیا افغانستان پس از صرف ۳ تریلیون دلار و مداخله کشورهای غربی، دارای یک دولت مرکزی است؟ غربیها بار خود را بستند و از افغانستان رفتند.»
با همه اینها، پاکستان یکی از کشورهای نزدیک به حکومت طالبان است و به باور بسیاری، یکی از عوامل به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، نیز پاکستان شمرده میشود. حکومت پاکستان طی دو دهه جنگ و شورشگری طالبان در مقابل حکومت افغانستان، از آنها حمایت میکرد.
اما با به قدرت رسیدن طالبان در ۱۵ اوت در افغانستان، حملههای تروریستی در داخل خاک پاکستان افزایش یافته است. تیپیپی و «ارتش آزادیبخش بلوچستان» در ایالتهای خیبر پختونخوا و بلوچستان حملههای خود را علیه حکومت پاکستان ادامه میدهند.