انور ابراهیم، نخستوزیر مالزی، میگوید که محرومیت دختران و زنان از تحصیل خلاف آموزههای دین اسلام است و طالبان باید سیاستهای تبعیضآمیز علیه زنان و دختران را در افغانستان تغییر دهند.
نخست وزیر مالزی که روز جمعه ۳۱ شهریور (۲۳ سپتامبر)، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی میکرد، با اشاره به سیاستهای زنستیزانه طالبان، تاکید کرد: « ما از حاکمان فعلی افغانستان میخواهیم که سیاستهای تبعیضآمیز علیه زنان و دختران را تغییر دهند. محرومیت [دختران] از تحصیل، خلاف آموزههایی است که در دین مبین اسلام آمده است.»
او همچنین به وضعیت وخیم انسانی در افغانستان اشاره کرد و از جهان خواست که از کمکهای بشردوستانه خود به این کشور دریغ نکنند. به باور او، گستره درگیری اوکراین در سراسر جهان تاثیر مستقیم و غیرمستقیم گذاشته است و قیمت مواد غذایی در بسیاری از کشورها بهشدت افزایش یافته که به کمبود، گرسنگی، سوءتغذیه بیشتر و ناامیدی منجر شده است.
I will be speaking at the side event "Combating Gender Apartheid: The Situation of Women & Girls in Afghanistan" during the 78th U.N. General Assembly!
Join me on September 22, 2023, at U.N. Headquarters, Conference Room #12.
Livestream @ U.N. Web TV: https://t.co/NXuzI7elbH… pic.twitter.com/ROwYn5ilTp
— Yalda Royan (@YaldaRoyan) September 17, 2023
انور ابراهیم تصریح کرد کشورش بهشدت نگران وضعیت وخیم انسانی در افغانستان است، بهویژه با توجه به اینکه افغانستان با سومین سال متوالی خشکسالی و هجوم ویرانگر ملخ درگیر است که بهشدت برداشت گندم را کاهش داده است.
هفتادوهشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل که روز سهشنبه ۱۹ سپتامبر، آغاز به کار کرده بود، قرار است تا چهار روز دیگر (۲۶ سپتامبر) ادامه داشته باشد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
شماری از سخنرانان این نشست ازجمله آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، سیاستهای زنستیزانه و فرمانهای سختگیرانه طالبان علیه زنان و دختران را در افغانستان محکوم کردند.
نمایندگان کشورهای مختلف بهویژه کشورهای اسلامی، منع آموزش زنان و دختران را خلاف ارزشهای اسلامی عنوان کردند.
از سوی دیگر، روز جمعه ۳۱ شهریور، برای نخستینبار یک نشست رسمی در حاشیه نشست مجمع عمومی با عنوان «آپارتاید جنسیتی در افغانستان» در مقر سازمان ملل متحد در واشینگتن برگزار شد.
این نشست با حضور ریچارد بنت، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان و نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل متحد و شماری از زنان مدافع حقوق بشر برگزار شد.
سخنرانان این نشست ازجمله ریچارد بنت، فعالان زن افغان و نمایندگان برخی کشورها همچون امارات متحده عربی، محدودیتهای وضعشده علیه زنان و دختران را در افغانستان محکوم کردند.
نماینده امارات متحده عربی گفت: «تا زمانی که زنان افغان از حقوق اساسی خود برخوردار نشوند و در جامعه سهیم نباشند، صلح و ثبات واقعی در این کشور به دست نمیآید.»