مدفوع گونه‌های جانوری درحال انقراض می‌تواند به مقابله با زخم دیابت کمک کند

درمان زخم پای دیابتی با مدفوع حیواناتی از جمله لمور و بابون سالانه حدود یک میلیارد پوند به کاهش هزینه‌های درمان کمک می‌کند

از مدفوع برخی از حیوانات در معرض خطر مانند لمور می‌توان برای درمان زخم پای بیماران مبتلا به دیابت استفاده کرد -Canva

دانشمندان معتقدند مدفوع گونه‌های جانوری رو‌به‌انقراض به مبارزه با زخم پای ناشی از دیابت کمک می‌کند.

پژوهشگران دانشگاه شفیلد دریافته‌اند که برای درمان این بیماری می‌توان از مدفوع تعداد زیادی از حیوانات در معرض خطر مانند بابون هندی، لمور و خوک ویزایان استفاده کرد.

آن‌ها دریافتند ویروس‌هایی که به شکل طبیعی در مدفوع وجود دارند و به باکتریوفاژ معروف‌اند، باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک را که باعث بروز زخم پا می‌شوند، از بین می‌برند.

پس از پژوهش‌های بیشتر، ممکن است از این باکتری‌های طبیعی موجود در بخشی از پانسمان‌های زخم‌ پای بیماران مبتلا به دیابت که پیش‌تر درمان‌پذیر نبودند، استفاده شوند.

به گفته پژوهشگران، این بیماری سخت به ۷۰۰۰ قطع عضو در سال منجر می‌شود و درمان احتمالی جدید باعث خواهد شد سالانه یک میلیارد پوند صرفه‌جویی ‌شود.

پروفسور گراهام استافورد، رئیس میکروبیولوژی مولکولی دانشگاه شفیلد، می‌گوید: «مواد مدفوع گونه‌های جانوری در حال انقراض با اینکه بوی بدی دارند، مشخص شده است که کلید از بین بردن باکتری‌های عفونی مقاوم به آنتی بیوتیک‌ها هستند.»

«تاکنون موفق شده‌ایم ویروس‌های ضدباکتریایی را از بابون هندی، زرافه، لمور، خوک‌‌ ویزایان و حیوان محبوبمان، بینتورونگ‌ دوست‌داشتنی، پیدا کنیم و سخت در تلاش‌ایم تا آن‌ها را برای بیمارانی که به‌جز قطع انگشت پا، مچ به پایین پا یا ساق پا گزینه دیگری ندارند، به درمان‌های مناسب تبدیل کنیم.»

«نکته مهم این است که این درمان سالانه حدود یک میلیارد پوند به کاهش هزینه‌های سازمان خدمات سلامت [بریتانیا] کمک می‌کند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این گروه به سرپرستی پروفسور استفورد، از مدفوع حیوانات پارک حیات‌وحش یورکشایر (YWP) برای جداسازی چندین باکتری استفاده کرده که برای درمان موفقیت‌آمیز بیماران می‌توان از آن‌ها بهره گرفت.

این کار بخشی از حرکتی گسترده‌تر در بایوبنک [بانک‌زیستی] بریتانیا است تا برای مقابله با چالش مقاومت به ضدمیکروب‌ها، داروهای ضدمیکروبی‌ جدیدی پیدا کنند.

پروفسور استفورد افزود: «مدت‌ها است برای مقاومت آنتی بیوتیکی به دنبال درمان‌های جدیدیم و نخستین گروه به شمار می‌رویم که در باغ وحش دنبال چنین ویروسی گشتیم. مشتاقانه منتظر رسیدن مدفوعی هستیم که گروه بی‌نظیر این باغ‌وحش آن را برایمان درون جعبه‌ای داخل یخچال خنک نگه می‌دارند.»

«باعث خوشحالی است که گونه‌های در معرض انقراض به چنین هدف مثبت و ارزشمندی کمک می‌کنند. این امر برای حفاظت از حیوانات در حال انقراض انگیزه‌ای قوی‌تر ارائه می‌دهد. تنوع زیستی آن‌ها احتمالا درمان‌های جدیدی برای گستره وسیعی از بیماری‌های‌عفونی فراهم می‌آورد و معتقدیم که این [یافته‌ها] نوک کوه یخ در این زمینه است.»

پیش‌تر در بریتانیا از فاژدرمانی برای درمان سپتیسمی و برخی از عفونت‌های پا دیابتی استفاده شده، با این حال، نخستین بار است که پژوهشگران در مورد رمزگشایی فاژهای طبیعی روی مدفوع گونه‌های جانوری در معرض انقراض تحقیق می‌کنند.

طبق براوردها، ۲۵ درصد بیماران مبتلا به دیابت به زخم پا مبتلا می‌شوند و تعداد مبتلایان به دیابت روزبه‌روز در حال افزایش است. گزارش جدیدی که به سفارش انجمن دیابت بریتانیا انجام شد، نشان داد تنها در انگلستان ۶۰ تا ۷۵ هزار نفر در هفته برای درمان زخم پای دیابتی تحت مداوا قرار می‌گیرند.

دکتر دیو پارتریج، میکروبیولوژیست متخصص میکروبیولوژی در بنیاد تراست سازمان سلامت ملی بیمارستان‌های آموزشی شفیلد، می‌گوید: «درمان بیماری‌ پا دیابتی غالبا مشکل است و ممکن است لازم باشد بخشی از پا یا ساق پا بیمار قطع شود که این امر روی کیفیت زندگی آن‌ها تاثیر زیادی می‌گذارد.»

«اگر درمان با باکتریوفاژ موفقیت‌آمیز باشد، توانایی درمان این بیماری به روشی متفاوت را برای ما فراهم می‌کند، دوره‌های [مصرف] آنتی‌بیوتیک را کوتاه می‌کند و احتمالا نیاز به جراحی را از بین می‌برد.»

© The Independent

بیشتر از بهداشت و درمان