ابراز نگرانی مقام‌های نظامی آمریکا از حمله اخیر نیروهای حوثی

روز چهارشنبه، در پی حمله پهپادی حوثی‌‌‌ها به نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی، سومین نظامی بحرینی جان خود را ‏از دست داد

پهپادهای نیروهای حوثی در یک مراسم نظامی در صنعا - MOHAMMED HUWAIS / AFP

وزارت دفاع آمریکا در واکنش به حمله مرگ‌بار نیروهای شیعی حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در نزدیکی مرزهای عربستان سعودی، آن را تهدیدی جدی برای «طولانی‌ترین دوره آرامش» از هنگام شروع جنگ و درگیری‌های داخلی در یمن توصیف کرد.

وزارت دفاع آمریکا روز چهارشنبه، ۲۷ سپتامبر (۵ مهر)، در بیانیه‌ای به‌نقل از پت رایدر، سخنگوی پنتاگون، نوشت: «این نوع حمله‌ها پذیرفتنی نیست و تهدیدی  برای آرامش کنونی محسوب می‌شود.»

هم‌زمان، خبرگزاری دولتی بحرین اعلام کرد روز چهارشنبه، در پی حمله پهپادی حوثی‌‌‌ها به نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی، سومین نظامی بحرینی جان خود را از دست داد.

ارتش بحرین روز دوشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد دو نظامی آن کشور در حین انجام وظیفه در مرزهای جنوبی با عربستان سعودی کشته شدند. این نظامیان بحرینی بخشی از نیروهای ائتلاف عربی در منطقه‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

روزنامه واشنگتن‌ پست روز چهارشنبه به‌نقل از مقام‌های ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی نوشت: «این ائتلاف حق خود می‌داند که در زمان و مکان مناسب به حمله مرگ‌بار حوثی‌ها پاسخ دهد.»

پیش‌تر، ترکی المالکی، سخنگوی این ائتلاف، گفته بود: «این اقدام‌های خصمانه و تحریک‌آمیز با تلاش‌های مثبتی که برای پایان دادن به بحران صورت می‌گیرد سازگار نیست.»

جنگ و درگیری‌های داخلی در یمن زمانی آغاز شد که در سال ۲۰۱۴ نیروهای حوثی، که از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران برخوردارند، از پایگاه‌های نظامی در شمال یمن خارج شدند و شهر صنعا، پایتخت یمن، و مناطق اطراف آن را تصرف کردند.

در سال ۲۰۱۵، ائتلافی نظامی به رهبری عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای بازگرداندن دولت قانونی یمن مداخله کرد.

در سال ۲۰۲۲، بعد از هشت سال جنگ داخلی در یمن، با میانجیگری سازمان ملل متحد بار دیگر آتش‌بس میان گروه‌های درگیر جنگ برقرار شد و در نهایت، نیروهای شیعی حوثی گفت‌وگوهایی را با نمایندگان دولت عربستان سعودی شروع کردند.

حمله پهپادی و مرگ‌بار روز دوشنبه نیروهای حوثی تنها چند روز پس از آن صورت گرفت که وزارت خارجه عربستان سعودی از برگزاری چند دور مذاکره با نمایندگان حوثی‌ها در خاک عربستان استقبال کرد.

پس از توافق اسفند‌ گذشته میان عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران برای از سرگیری روابط دیپلماتیک، مقام‌های سعودی گفتند انتظار دارند جمهوری اسلامی ایران به تحریم تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل متحد احترام بگذارد، که به معنای جلوگیری از رسیدن سلاح‌ و تجهیزات نظامی به حوثی‌ها است.

بیشتر از جهان