مقام‌های سابق دولت آمریکا از پاکستان خواستند مهاجران افغان را اخراج نکند

حدود ۲۰ هزار مهاجر افغان در پاکستان منتظرند به آمریکا منتقل شوند

تورخم، گذرگاه رسمی میان افغانستان و پاکستان-A MAJEED/AFP

در حالی که کمتر از دو هفته به آغاز برنامه اخراج مهاجران افغان از پاکستان باقی مانده است، گروهی از مقام‌های ارشد سابق دولت آمریکا و سازمان‌های اسکان مجدد در این کشور، از دولت پاکستان خواسته‌اند تا هزاران متقاضی افغان را که برای اسکان مجدد در آمریکا، به این کشور رفته‌اند، اخراج نکند. دولت پاکستان در اول ماه اکتبر تصمیم گرفت تا از اول نوامبر سال جاری، حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار مهاجر افغان را که فاقد مدارک اقامتی در پاکستان‌اند، از این کشور اخراج کند.

به گزارش رویترز، نامه سرگشاده‌ای که روز سه‌شنبه به سفارت پاکستان در واشنگتن ارسال شد، به امضا ۸۰ مقام ارشد سابق دولت آمریکا و تعدادی از گروه‌های اسکان مجدد در این کشور رسیده است. آنان در این نامه سرگشاده گفتند بازگرداندن مهاجران افغان که برای حفظ جانشان از افغانستان فرار کرده‌اند، به محیطی که زندگی آن‌ها در خطر باشد، مغایر با اصول بشردوستانه و توافقنامه‌های بین‌المللی است که پاکستان آن را امضا کرده است.

در میان امضاکنندگان این نامه سرگشاده، نام کالین کال، فرد شماره سوم پنتاگون، سه سفیر سابق آمریکا در افغانستان و دو ژنرال ارشد بازنشسته ارتش این کشور نیز دیده می‌شود. نامه فوق از طرف افغان ایوک (AFGHAN EVAC) تهیه شده است که ائتلافی از سازمان‌های مختلف اسکان مجدد آمریکا است و در زمینه انتقال و اسکان افغان‌هایی که سال‌ها با ارتش و سایر نهادهای آمریکایی همکاری کرده‌اند، فعالیت می‌کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در این نامه آمده است که مترجمان سابق، روزنامه‌نگاران، فعالان حقوق زن و سایر فعالان جامعه مدنی‌ از جمله کسانی‌اند که در پاکستان به منظور دریافت پاسخ درخواست‌های خود برای اسکان مجدد در آمریکا منتظرند و در صورت بازگشت به خانه با خطرات قابل توجهی مواجه‌اند.

امضاکنندگان این نامه از دولت پاکستان خواستند تا فورا روند بازداشت و اخراج مهاجران افغان را متوقف کند یا حداقل کسانی را که منتظر روند بررسی انتقال‌اند از این تصمیم معاف کند.

در حال حاضر، حدود ۲۰ هزار متقاضی افغان در پاکستان برای مشخص شدن وضعیت خود برای اسکان مجدد در آمریکا در انتظارند. دولت آمریکا قبل از این گفته بود که به‌دلیل همکاری نکردن دولت پاکستان، روند بررسی پرونده مهاجرتی این متقاضیان به کندی پیش می‌رود. برخی از افغان‌های متقاضی، بیش از دوسال را در پاکستان گذرانده‌اند، اما تاکنون از روند انتقالشان خبری در دست نبوده است.

با این حال، دولت پاکستان گفت که بر تصمیم خود مبنی بر اخراج یک میلیون و ۷۰۰ هزار مهاجر فاقد مدارک اقامتی همچنان پافشاری می‌کند. اما افرادی که بتوانند مدارکی را ارائه دهند که نشان می‌دهد آنان متقاضی اسکان مجددند و پرونده‌های آنان در حال بررسی است، از این تصمیم مستثنی خواهند شد.

هم‌زمان با این، ارتش پاکستان نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که از تصمیم دولت فدرال پاکستان برای اخراج مهاجران غیرقانونی افغان حمایت می‌کند. در این بیانیه که روز سه‌شنبه منتشر شد، آمده است ژنرال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، دستور داد تا روند بازگرداندن (محترمانه و همراه با تامین امنیت) مهاجران افغان تسهیل شود.

ارتش پاکستان می‌گوید بخشی از ناامنی‌های تازه در پاکستان به‌دلیل حضور افغان‌ها در کنار نیروهای تحریک طالبان پاکستانی است. پیش از این نیز، وزیر کشور پاکستان اعلام کرده بود که در ۱۴ حمله از مجموع ۲۴ حمله تروریستی اخیر در پاکستان، افغان‌ها نیز نقش داشته‌اند.

ارتش همچنین اذعان کرد که اخراج جمعی مهاجران افغان باعث ایجاد تنش میان طالبان و دولت پاکستان خواهد شد. اما ارتش اطمینان داده است که این تنش را مدیریت می‌کند. با وجود اینکه تصمیم پاکستان برای اخراج یک میلیون و ۷۰۰ هزار مهاجر افغان از این کشور، با واکنش‌های جهانی از جمله واکنش سازمان ملل متحد روبرو شده است، اما دولت این کشور گفت که تصمیم خود را تغییر نخواهد داد.

بیشتر از جهان