در روزی که تیمهای پرسپولیس و استقلال تهران با ارائه نمایشهای ضعیف مقابل حریفان نهچندان قدرتمند خود در تهران و قزوین ناکام شدند و به تساوی رسیدند، مربیان و بازیکنان این دو تیم تلاش کردند تا با حمله به یکدیگر و بهکار بردن الفاظی توهینآمیز، از زیر بار پاسخگویی درباره عملکرد پرانتقاد خود شانه خالی کنند.
بخش عمدهای از این دعواها از روز پنجم آبان و کنفرانس مطبوعانی جواد نکونام، سرمربی آبیهای پایتخت، پس از پایان دیدار با آلومینیوم اراک آغاز شد که او در آن، سرمربی رقیب سنتی را به دریافت «پولهای کلان» و «ریختن اشک تمساح» برای رسیدن به مبالغ بیشتر متهم کرد.
در پاسخ به این سخنان، یحیی گلمحمدی در نشست خبری خود در روز چهارشنبه، دهم آبان، و پیش از بازی مقابل تیم نفت آبادان، از قهر چندروزه خود از پرسپولیس دفاع کرد و مدعی شد که این کار را برای دفاع از حقوق بازیکنان تیم و دستیابی به مطالبات معوقه آنان انجام داده است. او سپس جواد نکونام را هم به «آدم بیخودی» تشبیه کرد، تا شعله این جنگ کلامی گستردهتر شود.
جواد نکونام که پس از متوقفشدن مقابل شمسآذر قزوین عصبانی به نظر میرسید، روز پنجشنبه، یازدهم آبانماه، درمورد یحیی گلمحمدی گفت: «او اصلا در حد من نیست» و افزود: «اگر منظورش از آدم بیخودی من بودهام، که مشخص است آدمهای بیخودی در این فوتبال چه کسانی هستند. کارنامه من مشخص است. اگر ایشان با من بوده، مطمئن باشید اصلا ایشان در حد من نیست که بخواهد دربارهام صحبت کند. آدمهای بیخودی زیادی در فوتبال هستند و یکی از آنها نیز خودشان است.»
اما حملات استقلالیها به رقیب سنتی خود در همین حد باقی نماند و بازیکنان و سرپرست این تیم نیز پس از بازی دیروز، با حملات متعدد کلامی به بازیکنان و سرمربی پرسپولیس که به نظر میرسد به دستور جواد نکونام رخ داده است، فضای فوتبال ایران را ملتهبتر کردند؛ ازجمله علی سامره، بازیکن سابق و سرپرست فعلی استقلال که با بیان عباراتی همچون «در اندازهای نیستید که درباره استقلال صحبت کنید»، کریخوانیهایی به سبک هواداران افراطی را علیه پرسپولیس مطرح کرد و گفت: «قهرمانی آسیا داریم و حالا حالاها باید دنبال آن بدوند!»
در پاسخ به این حملات، دو ساعت بعد و پس از به صدا درآمدن سوت پایان بازی پرسپولیس و نفت آبادان که به تساوی یک-یک و توقف سرخپوشان در ورزشگاه آزادی ختم شد، یحیی گلمحمدی درباره سخنان جدید نکونام، مقابل خبرنگاران گفت: «شروعکننده قضیه ایشان بود و من جواب کسی که بلد نیست و هنوز یاد نگرفته که به بزرگترش احترام بگذارد را نمیدهم. همینجا هم موضوع را تمامشده میدانم. امیدوارم که فوتبالیها بتوانند یاد بگیرند که احترام بگذارند. این موضوعی است که باید خیلی به آن توجه کرد. موضوعی که در فوتبال ما کمتر به آن پرداخته شده است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
همچنین سروش رفیعی، یکی از بازیکنان تاثیرگذار پرسپولیس در دو فصل اخیر هم پس از این مسابقه تلاش کرد تا پاسخ کلکلهای استقلالیها را بدهد و گفت: «اگر در یک ماه دوبار به استقلال میباختم حرفی نمیزدم. حداقل یک سال درحد ما نتیجه بگیرید بعد حرف بزنید.»
اکنون در شرایطی که اعضای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ایران و سایر مدیران این فدراسیون در انفعال کامل بهسر میبرند و هیچ واکنشی نسبت به جنجالهای اخیر نشان نمیدهند، شرایط موجود به افت فنی فاحش پرسپولیس و استقلال منجر شده است که آخرین نمونه آن نیز تساوی دیروز پرسپولیس و استقلال مقابل نفت آبادان و شمسآذر قزوین است.
پرسپولیس و استقلال تهران، با وجود بهرهمندی از بازیکنان با نامونشان و گرانقیمت، در هفتههای اخیر لیگ برتر ایران بههیچعنوان موفق به نمایش عملکردی قابلدفاع و باکیفیت نشدهاند و در بسیاری از دقایق این بازیها مشاهده شد که بازیکنان جوان و گمنام دیگر تیمها که رقم قراردادشان به ۱۰ درصد میزان قراردادهای ستارگان استقلال و پرسپولیس هم نمیرسد، عملکردی به مراتب بهتر و فنیتر در زمین فوتبال ارائه کردهاند.
در هفته گذشته نیز تیم استقلال تهران به سختی و در شرایطی که آلومینیوم اراک در ورزشگاه آزادی حملات متعدد و خطرناکی را روی دروازه آبیها ترتیب میداد، با یک گل حریف خود را شکست داد و پرسپولیس در انزلی با تساوی بدون گل مقابل ملوان متوقف شد.
در شرایطی که بهتازگی خبر قطعیشدن میزبانی عربستان سعودی از جام جهانی ۲۰۳۴ منتشر شده است، اکنون تنها دغدغه مدیران سیاسی و غیرورزشی حاضر در فوتبال ایران این است که چگونه باید با داشتن تنها یک ورزشگاه استاندارد که آنهم در زمان حکومت پهلوی ساخته شده است، بهطور همزمان از بازیهای ملی و مسابقات آسیایی سه تیم پرسپولیس، نساجی و سپاهان در ورزشگاه آزادی میزبانی کنند، یا چطور میتوانند سیستم کمکداور ویدیویی قرضی ایافسی را در تهران و اصفهان نگه دارند.
وجود چنین تفاوت فاحشی میان عملکرد مدیران دو کشور حاشیه خلیجفارس، برای ایرانیانی که حدود ۵۰ سال قبل میزبان جام ملتهای آسیا و بازیهای آسیایی بودهاند، بسیار غمانگیز است.