قوه قضایی جمهوری اسلامی، لوئی آرنو، شهروند فرانسوی را به پنج سال حبس محکوم کرد

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه: «این حکم، که هیچ تاییدی برای آن وجود ندارد، پذیرفتنی نیست»

 ژان میشل و سیلوی آرنو: «این حکم حمله به حقوق بشر و آزادی‌های فردی است» - DIMITAR DILKOFF / AFP

لوئی آرنو، شهروند فرانسوی که شهریور ۱۴۰۱ در تهران بازداشت شده بود، «پس از چند جلسه دادگاه بدون حضور وکلایش» به پنج سال حبس محکوم شد. نشریه فرانسوی لو پاریسین با اعلام این خبر نوشت: «پدر و مادر این شهروند فرانسوی که در سفر به ایران دستگیر شده بود در ژانویه گذشته تصمیم گرفتند هویت او را فاش کنند. آن‌ها نگران شرایط بازداشت بسیار سخت و دسترسی نداشتن به او بودند و از ترس پیامدهای جسمی و روانی بسیار جدی برای او، از اعلام خبر بازداشتش خودداری کرده بودند.»

آن کلر لژاندر، سخنگوی وزارت امور خارجه فرانسه، در نشست خبری در این وزارتخانه در واکنش به این حکم و محروم بودن لوئی آرنو از دسترسی به وکیل گفت: «این حکم، که هیچ تاییدی برای آن وجود ندارد، پذیرفتنی نیست.»

او همچنین خواستار آزادی فوری لوئی آرنو و همه فرانسوی‌هایی شد که خودسرانه در ایران بازداشت شده‌اند.

ژان میشل و سیلوی آرنو، پدر و مادر این شهروند فرانسوی، نیز در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کردند: «اتهام‌های واردشده به او، یعنی «تبلیغ علیه امنیت کشور»، کاملا بی‌اساس است و در ایران از محاکمه و جلسات دادرسی او اطلاعاتی داده نشده است.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «این حکم حمله به حقوق بشر و آزادی‌های فردی است. آن‌ها فردی بی‌گناه را بدون دلیل زندانی کرده‌اند. این اقدام خودسرانه مایه آزار یک دوستدار فرهنگ، تاریخ، و کشف کشورهای جدید است. او همیشه از جنبش‌های اجتماعی که تازه شروع شده بودند دوری می‌کرد. او هیچ‌وقت با اغراض سیاسی یا سهل‌انگاری رفتار نکرد.»

ژان میشل و سیلوی آرنو در بیانیه مطبوعاتی‌ نوشتند: «او شهروندی ساده است که قصد داشت برای شناخت و درک بهتر جهان سفر کند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مادر او می‌گوید که لوئی پس از همه‌گیری کرونا، در ۱۹ ژوییه ۲۰۲۲ «با هدف سفر به سراسر جهان» سفر را آغاز کرد. به گفته او این جوان فرانسوی «سفرش را با هدف کشف تنوع فرهنگی جهان آغاز و در ایران توقف کرد»، کشوری که به‌دلیل غنای تاریخ و استقبال ساکنانش مدت‌ها آرزوی سفر به آن را داشت.

علاوه بر لویی آرنو، سه فرانسوی دیگر نیز در ایران بازداشت شده‌اند که فرانسه آن‌ها را «گروگان‌های دولتی» می‌داند. سیسیل کوهلر و ژاک پاریس و یک فرد دیگر که هویتش هنوز علنی نشده است. یک فرانسوی دیگر به نام بنجامین بریر و یک تبعه فرانسوی-ایرلندی به نام برنارد فیلان نیز در ماه مه آزاد شدند.

فریبا عادلخواه، محقق ایرانی-فرانسوی که در سال ۲۰۱۹ به‌دلیل «به خطر انداختن امنیت ملی» دستگیر شد، در فوریه گذشته آزاد شد و در اکتبر به فرانسه بازگشت. حامیان این زندانیان و سازمان‌های غیردولتی جمهوری اسلامی ایران را به استفاده از این زندانیان به‌عنوان ابزار چانه‌زنی در مذاکره با دولت‌های غربی متهم کرده‌اند.

روز دوشنبه، نومی کوهلر، خواهر سیسیل، معلم فرانسوی که به‌مدت ۱۸ ماه در ایران بازداشت شده بود، تایید کرد که این معلم «ناامید» است و افزود که نمی‌داند «چرا او را زندانی کرده‌اند».

بیشتر از جهان