ساخت ربات کوچکی که می‌تواند در داخل بدن جراحی کند

وزن این ربات عنکبوت‌شکل که ام‌کلاری نام دارد کمتر از یک گرم است و می‌تواند روزی در جراحی‌ها کاربرد داشته باشد

این ربات دو سانتیمتر طول و ۰.۹۷ گرم وزن دارد و می‌تواند با سرعت حداکثر ۶ سانتیمتر در ثانیه حرکت کند‌ـ Heiko Kabutz/University of Colorado 

دانشمندان یک ربات عنکبوت‌شکل کوچک طراحی کرده‌اند که می‌تواند تغییرشکل دهد.

به گزارش لایوساینس، این ربات که با الهام از عنکبوت ساخته شده است نمونه اولیه رباتی است که روزی می‌تواند عمل جراحی انجام دهد یا در منطقه‌ای فاجعه‌دیده لابه‌لای آوار بگردد.

این ربات، که نام آن را ام‌کلاری (mCLARI) گذاشته‌اند، ۲ سانتیمتر طول و ۰.۹۷ گرم وزن دارد و می‌تواند با سرعت حداکثر ۶ سانتیمتر در ثانیه حرکت کند. این ربات کوچک‌تر و سریع‌تر از کلاری است که همین گروه پژوهشی پیش‌تر طراحی کرده بود. ام‌کلاری همچنین در چند بعد تغییر شکل می‌دهد تا از درزها و شکاف‌ها عبور کند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

کاوشیک جایارم، نویسنده ارشد این پژوهش و استاد مهندسی مکانیک در دانشگاه کلرادو، به لایو ساینس گفت: «به‌دلیل ابعاد کوچک ربات و توانایی تغییر شکل، پیش‌بینی می‌کنیم که این فناوری در چهار حوزه مهم اقتصادی اجتماعی کاربرد داشته باشد.» این چهار حوزه پاسخ به بلایای طبیعی، وارسی دارایی‌های باارزش، نظارت محیطی و پزشکی شخصی و دقیق را شامل می‌شود.

او در ادامه افزود: «پیش‌بینی می‌کنیم که در بلندمدت چنین ربات‌هایی در حرکت در بدن انسان و انجام جراحی ماشینی مانند باز کردن گرفتگی رگ یا برداشتن تومور کارایی داشته باشند.»

گروه جایارم با ام‌کلاری یک قدم به ساخت ربات‌هایی که بتوانند در محیط‌های پیچیده حرکت کنند نزدیک‌تر شده‌اند.

در سال ۲۰۲۰، این گروه پژوهشی یک ربات کوچک سوسک‌شکل ساخته بود. آن‌ها برای ساخت هر دو ربات عنکبوت و سوسک شکل از روشی شبیه اریگامی استفاده کرده‌اند تا اجزای میکروالکترومکانیکی را روی صفحات دوبعدی حک کنند و سپس، از آن‌ها ساختاری سه‌بعدی ساخته‌اند.

ربات ام‌کلاری چهار پا دارد که در دو جهت حرکت می‌کند. این ربات می‌تواند با تغییر میان حرکت رو به جلو و به پهلو، در فضاهای تنگ حرکت کند و سرعت‌های متفاوتی داشته باشد.

این دانشمندان در نظر دارند نمونه بعدی ام‌کلاری را قدرتمندتر و با توانایی حسی بالاتری بسازند.

بیشتر از تکنولوژی