احمد مسعود به ایندیپندنت فارسی: مقاومت، طلسم تسلیم شدن به طالبان را شکست

رهبر جبهه مقاومت ملی گفت ظلم طالبان در افغانستان باعث گسترش مقاومت شده است

احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، روز سه‌شنبه ۱۴ آذر، در نشست خبری در شهر وین، پایتخت اتریش، در پاسخ به پرسش خبرنگار ایندیپندنت فارسی در مورد دستاورد بیش از دو سال مبارزه نیروهای مقاومت در برابر طالبان، گفت که شکستن طلسم تسلیم شدن به طالبان، خلق شدن روایت مقاومت و گسترش آن در برابر امارت طالبانی از دستاوردهای کلیدی در دو سال گذشته بوده است.

احمد مسعود افزود: «در قدم نخست، در مقابل روایتی به نام امارت و طالبان، روایتی به نام مقاومت خلق شد. در زمانی که دولت افغانستان و امیدهای مردم سقوط کردند، طالبان و طرفدارانشان باور داشتند که همه چیز تمام شده است، اما مقاومت در لایه‌ها و اشکال مختلف خلق شد و گسترش یافت.»

رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان در مورد فعالیت نظامی این جبهه، در دو سال گذشته گفت: «در بُعد نظامی، جبهه‌های مختلفی شکل گرفتند و علیه طالبان مبارزه می‌کنند و من از تک‌تک آنان تقدیر می‌کنم و ایستادگی بیانگر این است که مردم افغانستان از مقاومت آموختند که می‌توان در برابر ظلم ایستاد و آن را شکست داد.»

احمد مسعود تصریح کرد که مقاومت و ایستادگی در برابر طالبان، در حالی ادامه دارد که «همه مقاومتگران در تنهایی مطلق‌اند و آنچه را انجام می‌دهند به خاطر خداوند، وطن و مردم است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مسعود افزود که پس از فروپاشی دولت پیشین افغانستان، طالبان و طرفداران این گروه ادعا می‌کردند که تنها راه باقی‌مانده، تسلیم شدن است، اما مقاومت این طلسم را شکست و اکنون مقاومت به شیوه‌های مختلف علیه طالبان ادامه دارد.

احمد مسعود در مورد اینکه چرا در دوسال گذشته جبهه مقاومت ملی با متحمل شدن تلفات انسانی، نتوانست جغرافیای مشخصی را در افغانستان در کنترل خود بگیرد، گفت: «طالبان ولسوالی‌ها [شهرستان‌ها]،  ولایات [استان‌ها] و شهرها را در اختیار دارند، ‌اما کنترل تمام افغانستان و به‌ویژه کنترل مردم افغانستان برای طالبان و هر گروه دیگری که از راه زور و استبداد به قدرت برسد ناممکن است. ما [در افغانستان] حضور داریم و نمایندگان مردم افغانستان در ابعاد دفاعی و سیاسی به دست‌آوردهایی دست یافته‌اند.»

در نشست خبری احمد مسعود که در پایان سومین دور نشست «روند وین برای افغانستان دموکراتیک» با حضور شمار دیگری از شرکت‌کنندگان برگزار شد، بر ضرورت اجماع میان مخالفان طالبان به عنوان کلیدی‌ترین رمز پیروزی تاکید شد.

روند وین برای افغانستان دموکراتیک، در سال ۲۰۲۱ و با دعوت از جریان‌های سیاسی و نظامی مخالف طالبان و با میزبانی مرکز گفت‌وگوهای برونو کرایسکی در وین راه‌اندازی و دور سوم آن از سوم تا پنجم دسامبر برگزار شد. احمد مسعود در مورد نتایج برگزاری دور سوم این نشست گفت که این روند «شروع خوب برای اتحاد همه جریان‌ها است». مسعود افزود که حدود ۵۰ گروه که در روند وین برای افغانستان دموکراتیک حضور داشتند، روی یک نقشه راه برای آینده افغانستان توافق کردند.

رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان در ادامه افزود که برای رسیدن به «یک چتر سیاسی کلان» گفت‌وگوها ادامه می‌یابند تا دیدگاه مشترکی برای آینده افغانستان به دست آید.

مسعود تصریح کرد: «ما باید راه آینده افغانستان را به‌صورت مشترک ترسیم کنیم.»

مسعود، مقاومت مسلحانه در افغانستان را «براساس جبر زمان» دانست و گفت مقاومت به‌ این دلیل ادامه دارد که طالبان هیچ گزینه دیگری را باقی نگذاشته‌اند. مسعود پیش از این نیز گفته بود که طالبان از مخالفان خود فقط «بیعت» می‌خواهند و به هیچ‌گونه مذاکره و گفت‌وگویی اعتقاد ندارند.

احمد مسعود و شماری از شرکت‌کنندگان نشست «روند وین برای افغانستان دموکراتیک»-ایندیپندنت فارسی
 

«بنابر ظلم طالبان، مقاومت در حال گسترش است»

احمد مسعود همچنین با اشاره به نحوه کنترل افغانستان از طرف رژیم طالبان گفت بنابر ظلمی که در افغانستان در حال گسترش است، دفاع و مقاومت مسلحانه در برابر طالبان نیز در حال افزایش است.

مسعود تاکید کرد که مبارزه و دفاع حق مشروع ملت افغانستان است که نه او و نه هیچ‌کس دیگری در داخل افغانستان نمی‌تواند مانع این مقاومت بشود.

رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان همچنین با تاکید بر اهمیت تلاش‌های سیاسی در کنار مقاومت نظامی علیه طالبان گفت که این گروه «از راه نظامی پیروز نشدند، بلکه براساس فضای سیاسی که به آن‌ها داده شد باعث شد تا به قدرت بازگردند».

مسعود گفت روندهای سیاسی از اهمیت زیادی برخوردار است و به همین دلیل، او و دیگر جریان‌های سیاسی افغانستان، روی ایجاد اجماع سیاسی و توافق روی نقشه راه برای آینده افغانستان کار می‌کنند.

در دو ماه اخیر، نشست‌هایی در پاریس، مسکو، دوشنبه و وین با حضور سران جنبش‌ها و احزاب مخالف طالبان برگزار شده است که در همه این نشست‌ها بر اتحاد میان مخالفان طالبان و افزایش تلاش‌ها برای ایجاد دولت فراگیر و شکستن بن‌بست حاضر در افغانستان تاکید شده است.

طالبان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ و در آستانه خروج نیروهای آمریکایی و فروپاشی دولت پیشین افغانستان قدرت را در دست گرفتند. طی بیش از دو سال گذشته، هیچ یک از دولت‌های جهان این گروه را به‌عنوان دولت قانونی افغانستان به‌رسمیت نشناخته‌اند.

بیشتر از جهان