شبکه مالی و تدارکاتی حماس بار دیگر هدف تحریم‌های آمریکا و بریتانیا قرار گرفت

به نظر وزیر خارجه بریتانیا، حماس نباید هیچ جایگاهی در آینده غزه داشته باشد

ساختمان وزارت خزانه‌داری ایالات متحده در واشنگتن در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۳  - SAUL LOEB AFP

آمریکا و بریتانیا مجموعه تحریم‌های تازه‌ای را علیه عوامل وابسته به حماس وضع کردند. به‌ گفته مقام‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا، تحریم‌های روز چهارشنبه مقام‌های ارشد حماس را هدف قرار داده است که در برنامه‌ریزی حمله‌های تروریستی و نیز مدیریت منابع مالی این گروه دست دارند.

این چهارمین دور تحریم‌ها علیه حماس از هنگام حمله‌های مرگ‌بار به اسرائیل و گروگان‌گیری‌های در روز هفتم اکتبر است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه ۱۳ دسامبر (۲۳ آذر) در گزارشی نوشت که دور تازه تحریم‌های آمریکا، که با هماهنگی دولت بریتانیا اعمال شده است، جدیدترین واکنش‌ کاخ سفید به حمله‌های مرگ‌بار حماس است.

بر اساس داده‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا، فهرست تحریم‌ها شامل افراد فعالی در کرانه غربی، لبنان، و ترکیه است.

اسماعیل برهوم، از اعضای دفتر سیاسی حماس، هارون ناصرالدین، رئیس دفتر حماس در بیت‌المقدس، و جهاد یغمور، نماینده رسمی سازمان حماس در ترکیه، از جمله افرادی‌اند که نام آن‌ها در فهرست تحریم‌های روز چهارشنبه وزارت‌خزانه‌داری آمریکا قرار گرفته است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به‌گفته برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری دولت بایدن در امور تروریسم و ​​اطلاعات مالی، حماس همچنان اتکای زیادی به شبکه‌‌ای از عوامل و وابستگانش در خارج از کشور دارد؛ شبکه‌‌‌‌ای که برای تامین منابع مالی فعالیت‌های نظامی، از مسیرهای به‌ظاهر قانونی استفاده می‌کند.

در همین حال، وزارت خارجه بریتانیا نیز اعلام کرد نام محمود خالد الزهار، از بنیان‌گذاران حماس در غزه، و نیز علی برکه، رئیس روابط خارجی این گروه، در فهرست تحریم‌های تازه بریتانیا قرار گرفته است.

خبرگزاری فرانسه به‌نقل از مقام‌های دولت محافظه‌کار بریتانیا نوشت: «علی برکه آشکارا از حمله‌های مرگ‌بار هفتم اکتبر حماس به اسرائیل دفاع کرده و تلاش داشته است اقدام این گروه برای گروگان‌گیری از شهروندان اسرائیلی را توجیه کند.»

در این میان، دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، روز چهارشنبه بار دیگر موضع رسمی دولت آن کشور را تکرار کرد و گفت حماس نمی‌تواند هیچ جایگاهی در آینده نوار غزه داشته باشد.

روز جمعه هفته گذشته، نماینده دولت بریتانیا در سازمان ملل متحد به قطعنامه پیشنهادی شورای امنیت برای آتش‌بس فوری در نوار غزه رای ممتنع داد. این قطعنامه با رای منفی آمریکا وتو شد.

بیشتر از جهان