تاکید عربستان سعودی و ایران بر تعهد کامل به اجرای توافق‌نامه پکن

نشست بعدی کمیته سه‌‌جانبه ایران و عربستان سعودی و چین در ژوئن ۲۰۲۴ به میزبانی ریاض برگزار خواهد شد

علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران، ولید بن عبدالکریم الخریجی، معاون وزیر خارجه عربستان سعودی، و دنگ لی، معاون وزیر امور خارجه چین در پکن-Saudi Press Agency

نزدیک به نه ماه پس از توافق عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران با میانجیگری چین در مورد ازسرگیری روابط دوجانبه، نمایندگان عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران روز جمعه ۱۵ دسامبر (۲۴ آذر) بر تعهد کامل به اجرای توافق‌ پکن تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری عربستان سعودی (واس)، علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، ولید بن عبدالکریم الخریجی، معاون وزیر خارجه عربستان سعودی، و دنگ لی، معاون وزیر امور خارجه چین، در نخستین نشست کمیته سه‌جانبه ایران و عربستان سعودی و چین در پکن با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

نمایندگان سه کشور در این نشست درباره تغییرهای مثبت در روابط عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب توافق‌ پکن،‌ بازگشایی سفارتخانه‌ها در تهران و ریاض، و دیدارها و سفرهای متقابل وزیران خارجه دو کشور بحث و تبادل‌نظر کردند.

عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران از نقش مهم چین در این میان و همچنین بابت میزبانی پکن از این نشست قدردانی و تشکر کردند.

نمایندگان ایران و عربستان سعودی بر پایبندی کامل به مفاد توافق پکن تاکید کردند. نماینده چین نیز آمادگی کشورش را برای ایفای نقشی سازنده و حمایت از ایران و عربستان سعودی برای تقویت روابط دوجانبه اعلام کرد.

در این نشست، هر سه طرف نگرانی‌شان را از اوضاع کنونی نوار غزه ابراز کردند. آن‌ها خواستار توقف فوری عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه و کمک‌رسانی منظم و ادامه‌دار به غیرنظامیان شدند و مخالفتشان را با جابه‌جایی اجباری فلسطینیان اعلام کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نمایندگان ایران و عربستان سعودی و چین تاکید کردند که تحولات آتی در فلسطین باید مظهر اراده مردم فلسطین باشد و حق آن‌ها را در ایجاد کشور مستقل و تعیین سرنوشت خودشان در نظر بگیرد.

با توافق هر سه طرف در مورد ادامه جلسات کمیته سه‌جانبه، قرار شد نشست بعدی این کمیته در ژوئن ۲۰۲۴ به میزبانی عربستان سعودی برگزار شود.

عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران، به‌ترتیب دو قدرت سنی و شیعه برتر در منطقه، ماه مارس ۲۰۲۳ با میانجیگری چین توافق کردند که پس از هفت سال روابط سیاسی‌شان را از سر بگیرند.

پادشاهی عربستان سعودی و دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس، از جمله امارات، در سال ۲۰۱۶ و در پی حمله حامیان تندرو حکومت ایران به سفارت عربستان سعودی در تهران و کنسولگری آن کشور در مشهد، روابط با ایران را قطع کردند.

بر اساس توافق‌ پکن، دو کشور سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌هایشان را بازگشایی کردند و قرار گذاشتند توافق‌نامه‌های همکاری امنیتی و اقتصادی را که بیش از ۲۰ سال پیش امضا کرده بودند اجرا کنند.