آمریکا از شورای امنیت خواست طالبان را تحت فشار قرار دهد

دیپلمات نمایندگی آمریکا در سازمان ملل می‌گوید بدون رعایت حقوق زنان هیچ تعاملی با طالبان صورت نخواهد گرفت

رابرت وود، نماینده ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد در یک نشست خبری‌ــ Getty Images via AFP

رابرت وود، یکی از دیپلمات‌های ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد، می‌گوید تا زمانی که زنان و دختران در افغانستان حق تحصیل و کار را بازنیابند و به عرصه زندگی اجتماعی و سیاسی بازنگردند، در جهت عادی‌سازی روابط با طالبان هیچ گام مهمی برداشته نخواهد شد. 

رابرت وود که روز چهارشنبه ۲۹ آذر (۲۰ سپتامبر) در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان سخن می گفت، به‌صراحت از شورای امنیت خواست طالبان را به دلیل «تغییر مسیر مخرب» این گروه تحت فشار قرار دهد.  او خاطر نشان کرد: «اعضای شورای امنیت باید با همکاری یکدیگر طالبان را تحت فشار قرار دهند تا مسیر مخربش را تغییر دهند. طالبان باید به خواسته‌های مردم افغانستان، پایان دادن به نقض حقوق بشر و اجازه دادن برای کمک به افراد نیازمند و آغاز گفت‌وگوهای جدی با مردم تن دهند.»

به گفته او، گزارش دسامبر ۲۰۲۳ سازمان ملل متحد در مورد وضعیت زنان در افغانستان چشم‌اندازی واقعی از وضعیت ناراحت‌کننده زنان افغان ارائه می‌دهد.

او به نقل از گزارش سازمان ملل متحد گفت که زنان افغان از این سازمان خواسته‌اند به طالبان فشار بیاورند تا آن‌ها را در تمام بخش‌های جامعه مشارکت دهند و ایالات متحده درخواست‌های آن‌ها را می‌شنود. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه ۲۹ آذر برای ارائه گزارش‌های علنی در مورد افغانستان نشستی برگزار کرد که تمرکز اصلی آن بر وضعیت حقوق بشر و حقوق زنان در افغانستان بود.

اعضای این شورا تاکید کردند که حقوق بشر باید در صدر هرگونه تعامل با طالبان باشد و لزوم پیشرفت‌ در جهت بهبود وضعیت و شرایط مرتبط با حقوق بشر به‌ویژه حقوق زنان و دختران در افغانستان را خاطرنشان کردند. 

در این نشست، رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل و رئیس هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما)، رامش راجاسینگام، رئیس و نماینده دفتر هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) در ژنو، و یک نماینده از جامعه مدنی افغانستان در مورد افغانستان گزارش‌هایی ارائه کردند. خوزه خاویر دلا گسکا، رئیس کمیته تحریم‌های طالبان، نیز در این نشست گزارش سالانه فعالیت‌های این کمیته را ارائه کرد.

نماینده ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد هم در این نشست به تبعیض و خشونت جنسیتی علیه زنان در افغانستان اشاره و خاطرنشان کرد که فقدان پلیس زن دسترسی زنان و دختران را به عدالت با مشکل مواجه کرده است. 

او اضافه کرد که طالبان با منع اشتغال زنان در نهادهای غیردولتی از جمله نهادهای بشردوستانه سبب شده‌اند شرایط کاری این نهادها و دسترسی به زنان نیازمند کمک‌های بشردوستانه دشوار شود. 

رابرت وود در مورد کمک‌های آمریکا از سال ۲۰۲۱ تاکنون گفت که این کشور به تعهدش برای کمک به مردم افغانستان پایبند است و در دو سال گذشته بیش از دو میلیارد دلار به آن کشور کمک کرده است. او تاکید کرد: «اما کمک‌های بشردوستانه به‌تنهایی کافی نیستند. به همین دلیل است طالبان باید سیاست‌هایی را که زنان را از مشارکت در اقتصاد افغانستان باز می‌دارد، تغییر دهند.»

ایجاد گروه تماس بین‌المللی و افزایش فشار بر طالبان

رابرت وود در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکید کرد برای تضمین اینکه افغانستان به تعهدات بین‌المللی‌اش عمل می‌کند، تشکیل گروه تماس و تعیین یک فرستاده ویژه از سوی سازمان ملل ضروری است. او گفت: «ما با پیشنهاد تعیین یک فرستاده ویژه سازمان ملل به منظور ایجاد یک گروه تماس بین‌المللی موافقیم؛ فرستاده ویژه سازمان ملل متحد و گروه تماس برای تهیه نقشه راهی که تضمین کند افغانستان به تعهدات بین‌المللی‌اش عمل می‌کند، مهم خواهند بود.» 

به گفته رابرت وود، این گروه تماس همچنین مکمل کار یوناما برای اجرای ماموریت آن در ارتقای صلح و ثبات در افغانستان خواهند بود.

تغییر سیاست‌های سختگیرانه طالبان از مواردی بودند که همه سخنرانان نشست چهارشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد بر آن تاکید کردند. 

بیشتر از جهان