انفجار در ایالت خیبرپختونخوا پاکستان؛ شش نظامی کشته و ۱۰ نفر زخمی شدند

هدف این حمله کارزار واکسیناسیون فلج اطفال اعلام شد

مصدومان انفجار دوشنبه در منطقه باجور پاکستان به بیمارستانی در خیبرپختونخوا منتقل شدند‌ــ AFP

یک خودرو پلیس پاکستان که حامل ماموران حفاظت از کارمندان کارزار واکسیناسیون فلج اطفال در ایالت ناآرام شمال‌غربی پاکستان بود، روز دوشنبه ۸ ژانویه در اثر انفجار یک بمب کنارجاده‌ای در نزدیکی آن، منفجر شد. به گزارش آسوشیتدپرس، در این انفجار دست‌کم شش افسر پلیس کشته شده و ۱۰ تن زخمی شدند.

کاشف ذوالفقار، یکی از مقام‌های پلیس پاکستان، گفت که این حمله در پایگاه سابق طالبان پاکستان در منطقه ماموند ایالت خیبرپختونخوا، در نزدیکی مرز افغانستان، رخ داده است.

او وضعیت تعدادی از افسران زخمی را که به یک بیمارستان دولتی منتقل شده‌اند، وخیم اعلام کرد.

کارزارهای واکیسناسیون فلج اطفال در پاکستان پیوسته هدف حمله قرار می‌گیرند و تروریست‌های افراطی اغلب افراد فعال در این طرح‌ها و پلیس‌هایی را که برای محافظت از آن‌ها تعیین شده‌اند، هدف قرار می‌دهند. آن‌ها ادعا می‌کنند که کارزارهای واکسیناسیون «توطئه» غرب برای عقیم‌ کردن کودکان‌اند.
 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

هنوز هیچ فرد یا گروهی مسئولیت حمله روز دوشنبه را که ساعاتی پس از آغاز اولین کارزار ریشه‌کنی فلج اطفال در سال ۲۰۲۴ در پاکستان آغاز شد، به عهده نگرفته است. 

کاشف ذوالفقار می‌گوید که پس از این انفجار، فعالیت کارزار واکسیناسیون فلج اطفال در این منطقه متوقف شد و همه کارکنان آن در امنیت‌اند، اما این روند در سایر نقاط پاکستان ادامه خواهد داشت.

پاکستان و افغانستان تنها کشورهای جهان‌اند که هنوز از آن‌ها موارد ابتلا به فلج اطفال گزارش می‌شود. عمده‌ترین دلیل آن هم تفکر سنتی‌ مردم این کشورها است که در برابر واکسینه کردن کودکانشان مقاومت می‌کنند.

سازمان بهداشت جهانی در بیانیه‌ای هشدار داد که در این کشورها، هنوز شمار زیادی از کودکان از برنامه‌های واکسیناسیون محروم می‌مانند که خطر شیوع  فلج‌ اطفال را به میزان قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.

مقام‌های پاکستان اخیرا از افزایش شدید شناسایی محیطی نمونه‌ها خبر داده‌اند؛ به طوری که تا ماه سپتامبر، ۶۰ نمونه مثبت به ثبت رسید که احتمال افزایش آن به ۸۲ مورد تا پایان سال هم وجود داشت. 

بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی، این نمونه‌ها در شهرهای بزرگ پاکستان از جمله کویته، کراچی، پیشاور، راولپندی و اسلام‌آباد، پایتخت آن کشور، دیده شده‌اند. 

این سازمان تاکید کرد: «بی‌ثباتی سیاسی، ناامنی در برخی مناطق و تحریم واکسیناسیون همچنان مانع از تلاش‌ها به منظور ریشه‌کنی فلج اطفال در استان‌هایی مانند خیبرپختونخوا شده است. این استان با افغانستان هم‌مرز است و چهار مورد از شش مورد ابتلا به فلج اطفال در این استان گزارش شده است.» 

سازمان بهداشت جهانی پیش‌تر در سال ۲۰۲۱ اعلام کرده بود که پاکستان با جمعیت حدود ۲۴۱ میلیون نفر، به ریشه‌کنی فلج اطفال نزدیک شده است؛ زیرا در سال ۲۰۲۱ تنها یک مورد فلج ناشی از این ویروس گزارش شد، اما در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به ترتیب ۲۰ و شش مورد گزارش شدند.

این سازمان دسامبر ۲۰۲۳ هشدار داد که با بازگشت مهاجران افغان از پاکستان، خطر شیوع فلج اطفال در افغانستان نیز افزایش یافته است. 

بیشتر از جهان