به گزارش خبرگزاری ایسنا، علیاکبر احمدیان، دبیر شورای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، در یک سخنرانی گفت که «قدرت تفاهم» جمهوری اسلامی «یکی از هنرهای بزرگ انقلاب اسلامی» است و ایران همانگونه که با حماس به «نقطه مشترک» رسید، با طالبان نیز تعامل میکند.
احمدیان تصریح کرد که دولت جمهوری اسلامی با گروههای «محور مقاومت» در منطقه تعامل گسترده دارد. این در حالی است که بیشتر این گروهها یا به عنوان «گروه تروریستی» تحت تحریم سازمان ملل و کشورهای جهان قرار دارند یا دستکم در منطقه گروههای شورشی شناخته میشوند.
او از حمایت جمهوری اسلامی از گروه حماس با افتخار یاد کرد و گفت: «انقلاب اسلامی با رویکرد همدلانه و قدرت تبیین توانست با گروه حماس که یک گروه اهل تسنن است، به یک نقطه مشترک برسد. این رویکرد در خصوص نحوه تعامل با دولت طالبان نیز برقرار است.»
او در حالی این ادعا را مطرح کرد که گروه طالبان در دو سال و پنج ماه حاکمیتشان بر افغانستان از اوت ۲۰۲۱ تاکنون، با تفسیرهای سختگیرانه و افراطی از اسلام و سرکوب مخالفان، اقلیتهای قومی و مذهبی و زنان، پا جای پای جمهوری اسلامی گذاشتهاند. البته این تنها آن روی سکه همگونیهای طالبان و جمهوری اسلامی است؛ زیرا در روی دیگر این سکه، طالبان با مذهب شیعه که اساس و بنیان حکومت جمهوری اسلامی را تشکیل میدهد، بهشدت مخالفاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
طالبان در این مدت فشارهای شدیدی بر شیعیان وارد کردهاند و بارها شیعیان را «رافضی» و «مرتد» خواندهاند. این گروه حتی تدریس فقه شیعه در دانشگاهها و مدارس افغانستان را ممنوع و برای فعالیتهای سیاسی و مذهبی برخی گروههای شیعه نیز محدودیتهای شدیدی وضع کرده است.
علیاکبر احمدیان در سخنانش مدعی شد که طالبان به دلیل «نحوه تعامل» جمهوری اسلامی با آنان، «در تنها جایی که تاکنون مشکل امنیتی ایجاد نکردهاند، ایران است».
این در حالی است که مسئولیت حمله تروریستی اخیر به مراسم سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی در کرمان را که حدود ۹۱ کشته و دهها زخمی به جا گذاشت، داعش خراسان که گفته میشود در افغانستان مستقر است، به عهده گرفت. همچنین جمهوری اسلامی سه روز پیش اعلام کرد که یکی از عوامل انتحاری این حادثه در یک پایگاه داعش در بدخشان افغانستان آموزش دیده بود. اینها مواردیاند که نشان میدهند حضور طالبان در افغانستان برای بیشتر گروههای تروریستی مستقر در این کشور که برای جمهوری اسلامی خیلی هم امن نیستند، فرصت افزایش فعالیت فراهم کرده است.
جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز، از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان استقبال کرد و اکنون نیز دبیر شورای امنیت ملی جمهوری اسلامی تلویحا به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان و نیز مواردی همچون حملات حماس، حزبالله و دیگر گروههای تندرو در منطقه را نشانه «گسترش فرهنگ مقاومت در منطقه» میداند و آن را یک پیروزی برای جمهوری اسلامی محسوب میکند.