نامه مدافعان حقوق زنان افغانستان به سازمان ملل: حضور زنان در نشست دوحه یک ضرورت است

«دعوت نکردن از زنان برای شرکت در نشست سازمان ملل درباره افغانستان پیامدهای ناگواری برای وضعیت حقوق بشر در این کشور خواهد داشت»

طالبان تظاهرات زنان را در کابل سرکوب کرد (اوت ۲۰۲۲) - AFP

در آستانه برگزاری دومین نشست به میزبانی سازمان ملل متحد در مورد افغانستان در دوحه، پایتخت قطر، گروهی از فعالان مدنی و مدافعان حقوق زنان افغانستان طی یک نامه سرگشاده از سازمان ملل متحد خواستند که با مسائل افغانستان مسئولانه برخورد کنند.

در این نامه آمده است: «حضور نمایندگان جنبش‌های اعتراضی زنان به‌عنوان یکی از ستون‌های قوی مبارزه علیه تروریست‌های طالب، نسل‌کشی و آپارتاید جنسیتی جاری، در تمام نشست‌های بین‌المللی درباره بحران افغانستان حتمی و ضروری است.»

قرار است سازمان ملل متحد در تاریخ ۱۸ و ۱۹ فوریه (۲۹ و ۳۰ بهمن‌ماه)، میزبان نشستی با حضور نمایندگان ویژه کشورها و سازمان‌های بین‌المللی در دوحه، پایتخت قطر باشد. طالبان مدعی‌اند که از نمایندگان آن‌ها نیز در این نشست دعوت شده است، اما رهبران سیاسی پیشین افغانستان در چهارچوب شورای عالی مقاومت برای نجات افغانستان طی یک بیانیه روز سه‌شنبه اعلام کردند که برای شرکت در این نشست دعوت نشده‌اند.

همچنین فعالان زنان در افغانستان نیز با انتشار پیام‌های ویدیویی در رسانه‌های اجتماعی، به دعوت از طالبان و نادیده گرفتن زنان انتقاد کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بتول حیدری، استاد دانشگاه و از فعالان زن در افغانستان، با انتشار ویدیویی در شبکه اکس گفت که بدون حضور زنان نتیجه این نشست برای مردم افغانستان پذیرفتنی نیست.

در نامه فعالان زن افغانستان به سازمان ملل متحد آمده است: «اگر سازمان‌های بین‌المللی در این زمینه بی‌توجهی کنند، نه‌تنها نتایج نشست برای مردم افغانستان قابل‌قبول نیست و ناکارا خواهد بود، بلکه به وخیم‌تر شدن اوضاع حقوق بشر و حقوق زنان منجر می‌شود.»

به باور این فعالان، دومین نشست سازمان ملل متحد برای افغانستان در دوحه در حالی برگزار می‌شود که «اوضاع سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و به‌ویژه حقوق بشر در افغانستان رو به وخامت نهاده است.»

سازمان ملل متحد هدف این نشست را بحث درباره «چگونگی افزایش مشارکت بین‌المللی با شیوه‌ای منسجم، هماهنگ و سازمان‌یافته، از‌جمله از طریق در نظر گرفتن توصیه‌های ارزیابی مستقل در مورد افغانستان» خوانده است.

پیش از این نیز شماری از فعالان زن افغانستان طی بیانیه‌ای از شرکت‌کنندگان این نشست خواسته بودند که با طالبان تعامل نکنند و حکومت این گروه را به رسمیت نشناسند. آنان از اعضای سازمان ملل متحد خواسته بودند که طالبان را تحت فشار بیشتری قرار داده و در انزوا نگه دارند.

این دومین نشست به میزبانی سازمان ملل متحد در امور افغانستان است که در دوحه، پایتخت قطر، برگزار می‌شود. نخستین دور این نشست پشت درهای بسته برگزار شد و از هیچ‌ یک از گروه‌های مخالف طالبان دعوت نشده بود. سازمان ملل در آن زمان هدف این نشست را «دستیابی به یک تفاهم مشترک جامعه بین‌المللی درباره چگونگی تعامل با طالبان» اعلام کرده بود.

بیشتر از جهان