پس از افزایش انتقادها به سیاستهای طالبان در داخل و خارج از افغانستان، این گروه نشست بزرگی با جمعی از بزرگان قوم با عنوان نشست «استحکام نظام اسلامی و وحدت ملی» در کابل برگزار کرد.
در این نشست که روز چهارشنبه ۱۸ بهمن (۷ فوریه) در کابل برگزار شد مقامها و رهبران طالبان شعار وحدت ملی سر دادند و از مردم و مسئولان حکومت خواستند که از تفرقهاندازی میان اقوام و مذاهب افغانستان بپرهیزند.
طالبان هفته گذشته گردهماییهایی با عنوان مشابه در مناطق شیعهنشین افغانستان در کابل و شماری از استانهای دیگر از جمله بلخ، هرات، بامیان، و دایکندی به هدف وارونه نشان دادن وضع کنونی افغانستان برگزار کردند، اما این برنامههای تبلیغی طالبان با سخنرانی واعظزاده بهسودی، روحانی پرنفوذ شیعه، در انتقاد از طالبان نتیجه مطلوب را برای این گروه نداشت.
با این حال، ملا محمدیعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع رژیم طالبان، که روز چهارشنبه ۱۸ بهمن در برنامهای با عنوان «استحکام نظام اسلامی و وحدت ملی» سخنرانی میکرد، تاکید کرد که دشمنان افغانستان میخواهد مردم کشور را بهنام قوم و مذهب از یکدیگر جدا کنند و میان آنها تفرقه بیندازند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ملایعقوب در این نشست درباره رهبران سیاسی مخالف این گروه گفت: «رهبرانی که از احساسات اقوام استفاده میکنند مخرب منافع ملی در کشورند و مردم به هر شخص یا گروهی که به فتنه و نفاق دامن میزند باید نه بگویند.»
این عضو هیئت وزیران طالبان مدعی شد که در گذشته نقشههای زیادی برای تفرقهاندازی میان مردم افغانستان به نامهای مختلف اجرا شده که تا حدی نیز موفق بوده است.
مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی نخستوزیر طالبان، نیز گفت که همه اقوام افغانستان در ۲۰ سال «جهاد» طالبان سهم داشتهاند. به گفته او، اگر کسی دست به حمله انتحاری زده است، فردی دیگر به او نان و جا داده یا برایش دعا کرده است.
گفته میشود که در این برنامه، که وزارت اقوام و قبایل رژیم طالبان برگزار کرد، بزرگان قومی و اهالی هفت استان مرکزی افغانستان حضور داشتند. در استانهای مرکزی افغانستان معمولا هزارهها و شعیان افغانستان زندگی میکنند.
از سویی دیگر، خالد حنفی، سرپرست وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، که مسئول و مجری اکثر بازداشتهای دختران و عامل سرکوب زنان و دختران افغانستان است، گفت که این گروه بر سر زنان چادر میاندازد که عزت آنها را حفظ کند.
او تاکید کرد: «افراد خرابکار تلاش میکنند که زیر نام حقوق زنان در برابر حجاب مخالفت کنند، چون بیست سال تلاش آنها در افغانستان از بین رفته است.»
این نشستهای رژیم طالبان در حالی برگزار میشود که انتقادهای سازمان ملل متحد و مردم افغانستان از بازداشت دختران جوان در رژیم طالبان افزایش یافته است. سازمان ملل متحد در گزارشی تایید کرد که این بازداشتها در مناطق هزاره و تاجیکنشین افغانستان صورت میگیرد.
رژیم طالبان روز جمعه هفته گذشته (۱۲ بهمن) نیز نشستی با موضوع مشابه در مناطق هزاره و شیعهنشین افغانستان، از جمله در کابل و چند استان دیگر مانند هرات، بلخ، بامیان، و دایکندی برگزار کرد.
هدف این نشستها، که اداره استخبارات (اطلاعات) طالبان در چند استان افغانستان زیر عنوان «همایش بزرگ مردمی برای تحلیل و ارزیابی حوادث اخیر» برگزار کرد، انکار بازداشت خودسرانه دختران جوان در مناطق هزارهنشین در افغانستان بود. به سخنرانان این برنامهها، که از قبل تعیین شده بودند، دستور داده شده بود که سخنی خلاف «منافع مردم افغانستان» نگویند و بهنحوی وقوع این بازداشتها را رد کنند.
آیتالله واعظزاده بهسودی، از مراجع تقلید #شیعیان_افغانستان، در سخنانی که روز جمعه، ۱۳ دلو، در یک گردهمایی مردمی در کابل ایراد کرد، از عملکرد طالبان در مقابل شیعیان به شدت انتقاد نمود و گفت اشتباهات طالبان باعث ایجاد فاصله میان آنان و مردم شده است. او علاوه کرد که ملا هبتالله… pic.twitter.com/l2jeHr2KgZ
— IndyPersianAfg (@IndyPersianAfg) February 3, 2024
اما در یکی از این برنامههای اداره استخبارات (اطلاعات) طالبان که در منطقه دشت برچی در غرب شهر کابل برگزار شده بود، واعظزاده بهسودی، روحانی برجسته شیعه، از سیاستهای طالبان انتقاد تندی کرد و بازداشت خودسرانه دختران جوان بهدست نیروهای این گروه را تایید کرد.
با سخنرانی این روحانی شیعه، طرح طالبان برای وارونه جلوه دادن سیاستهای طالبان و انکار بازداشت دختران جوان در این رژیم ناکام ماند. گروه طالبان پس از سخنرانی این عالم دین همه خبرنگاران و کسانی را که از سخنرانی او فیلم گرفته بودند به مکان مشخصی بردند و سخنرانی بهسودی را از تلفنهای همراه و دوربینهای آنها حذف کردند، اما پس از یک روز، سخنرانی این روحانی شیعه در شبکههای اجتماعی پخش شد.